Με δύο επίκαιρες ερωτήσεις που αναμένεται να απαντηθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, παρεμβαίνει σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με τις βιβλικές καταστροφές που προκλήθηκαν στην Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο από τον «Ιανό».

Η  Ευαγγελία Λιακούλη επισκέφθηκε τα Φάρσαλα και τις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας, ως μέλος κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της ΝΕ Καρδίτσας και  διαπίστωσε «ιδίοις όμμασι» τις βιβλικών διαστάσεων καταστροφές στη Θεσσαλία, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων του «Ιανού», οι οποίες πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησαν σε υποδομές, επιχειρήσεις και καλλιέργειες είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν 3 ανθρώπινες ζωές, ενώ ακόμη ένας άνθρωπος να αγνοείται.

Η βουλευτής συναντήθηκε με τους δημάρχους , τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και με πολλούς κατοίκους και αγρότες της περιοχής

Οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις  της Λαρισαίας βουλευτή απευθύνονται, συγκεκριμένα, αφενός στον Υπουργό Εσωτερικών και αφετέρου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, δεδομένου ότι μετά τα μεγάλης έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα, οι ζημιές στις υποδομές περιοχών του Δ. Φαρσάλων στη Λάρισα και σε όλη την Καρδίτσα είναι ανυπολόγιστες, όπως βέβαια και στις  καλλιέργειες, το ζωικό κεφάλαιο και τις αγροτικές περιουσίες των κατοίκων γενικότερα.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής Λάρισας και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής και στις δύο επίκαιρες ερωτήσεις της, θα πρέπει να υπάρξει άμεση και εξιδεικευμένη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές, πέραν των συνηθισμένων διαδικασιών των δύο Υπουργείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευαγγελία Λιακούλη ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών αρχικά την καταγραφή των ζημιών, στη συνέχεια την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων Δήμων της Θεσσαλίας από τους κεντρικούς πόρους του Υπουργείου, αλλά και την διάθεση όλων των απαραίτητων τεχνικών μέσων για την αποκατάσταση ύδρευσης, οδικής πρόσβασης και κάθε λειτουργίας που διακόπηκαν ή διαταράχθηκαν από τις καταστροφές.

Παράλληλα, η βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να βγει από το πολυσυζητημένο, απαρχαιωμένο πλαίσιο του ΕΛΓΑ και να συνδράμει ουσιαστικά τους πληγέντες παραγωγούς, καλλιεργητές και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας με νέα ειδικά σχεδιασμένα μέτρα ανακούφισης,  με ειδικό σχέδιο για τη Θεσσαλία , με χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένο προϋπολογισμό .