171 χιλιάδες ευρώ οφείλει στους εργαζομένους της η εταιρεία που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του Πανεπιστημιακύ Νοσοκομείου Λάρισας, με τους ίδιους να περιμένουν υπομονετικά εδώ και πάρα πολύ καιρό να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ήδη μέχρι στιγμής και γι- αυτόν τον λόγο οι αντιδράσεις από την πλευρά τους κορυφώνονται.
Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σήμερα στη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί δεν προχωρά η εκχώρηση των χρημάτων απευθείας σ- αυτούς, όπως έχει ζητήσει και η διοίκηση της εταιρείας. Μάλιστα αναφέρουν ότι από τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και από την Υγειονομική Περιφέρεια, αρχικά, είχαν υπάρξει δεσμεύσεις για τη ολοκλήρωση της συγκεκριμένης κίνησης.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Παναγιώτης Νάνος, υποστήριξε χθες με δηλώσεις του ότι είναι δεδομένη η θέληση να εκχωρηθούν τα χρήματα αυτά απευθείας στους εργαζόμενους, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν νομικά κωλλύμματα, καθώς η εταιρεία έχει οφειλές προς την εφορία, ενώ υπάρχει και διαδικασία κατάσχεσης σε εξέλιξη σε βάρος της. Την ίδια στιγμή ωστόσο οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι οφειλές του νοσοκομείου προς τη εταιρία φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ...
Στο πλευρό των εργαζόμενων βρέθηκε σήμερα και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισα, Τάσος Τσιαπλές, τονίζοντας ότι η εκχώρηση των χρημάτων απευθείας σ- αυτούς είναι καθ- όλα νόμιμη, ενώ χαρακτήρισε το σκεπτικό του νομικού συμβούλου του νοσοκομείου, που φέρεται να αντιτίθεται σε μία τέτοια κίνηση, διάτρητο και ουσιαστικά παράνομο.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από την άλλη ήρθαν σήμερα αντιμέτωποι με μία ακόμη αρνητική εξέλιξη, καθώς δεν υπάρχει πλέον παρουσιολόγιο γι- αυτούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μιας και η διοίκηση του ιδρύματος φέρεται να διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία, και δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλλάσσει μετά απ- αυτό το μέλλον. «Ίσως να είμαστε άνεργοι και δεν το γνωρίζουμε ακόμη» ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ ορισμένοι συντελούσαν στην τεχνική υποστήριξη του νοσοκομείου από το 1994, τη στιγμή που το μόνιμο προσωπικό γι- αυτήν τη δουλειά δεν επαρκεί, όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον...

thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)