Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Λάρισας σε ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την Αμερικάνικη κυβέρνηση για το όργιο καταστολής σε βάρος των χιλιάδων λαού και νεολαίας που διαδηλώνουν, αλλά και τις δολοφονίες που διαπράττουν στη χώρα αυτή οι δυνάμεις Ασφαλείας -Αστυνομία, Εθνοφρουρά, στρατός- της βαρβαρότητας κατά των ανέργων φτωχών μαζών, της νεολαίας που διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβέρνηση και στο κράτος των ΗΠΑ, για τα ρατσιστικά εγκλήματα κατά των Αφροαμερικανών με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd στη Μινεάπολη.

Ο ξεσηκωμός της νεολαίας και των εκατομμυρίων φτωχών Αμερικανών, άνεργων, κακοπληρωμένων και ανασφάλιστων ασφαλώς έχει να κάνει και με τα τρομακτικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα δεκάδες εκατομμύρια της εργατικής τάξης που βρίσκονται στην ανεργία, στη φτώχια και στην ανέχεια, αλλά των φτωχομεσαίων στρωμάτων και της νεολαίας εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών άγριας εκμετάλλευσης του λαού και ενίσχυσης των μονοπωλίων με τρισεκατομμύρια δολλάρια.

Οι πάνω από 100 χιλιάδες νεκροί του κορωναϊού στη χώρα αυτή, με τη μεγαλύτερη οικονομία, αποκαλύπτει την παντελή έλλειψη και αδυναμία του Δημόσιου συστήματος Υγείας να προστατέψει τους φτωχούς -ανέργους, τα πιο αδύνατα λαϊκά στρώματα.

Επίσης, η νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση που δημιουργεί εκατομμύρια ανέργους και κακοπληρωμένους που πληρώνουν με άγρια εκμετάλλευση τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων που θησαυρίζουν και στην κρίση, επιβεβαιώνουν, μια ακόμα φορά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πληρώνουν οι λαοί.

Επιβεβαιώνουν ό,τι ο καπιταλισμός στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο σαπίζει, δεν έχει, πλέον, να δώσει τίποτα θετικό στην ανθρωπότητα, στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Παράγει μόνον εκμετάλλευση, φυλετικό μίσος, ρατσισμό και πολέμους.

Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι Ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ) που συμμαχούν τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, ενώ στηρίζουν και συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εμπλέκουν τη χώρα και το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, οι απόγονοι και φίλοι μαζί με την οργή και κατακραυγή μας για τα ρατσιστικά εγκλήματα και τις δολοφονίες στις ΗΠΑ, τη βαρβαρότητα και τη σαπίλα του συστήματος που φέρνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία και ρατσισμό, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που ξεσηκώθηκαν και στη νεολαία και αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλισμού, για απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ.»