O Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου   διατηρώντας την παράδοση, διοργανώνει την εκδήλωση  «ΠΑΣΧΑΛΙΟΓΙΟΡΤΑ 2016» την Τρίτη ημέρα του Πάσχα  3 Μαΐου  2016 και ώρα 6 μ.μ.στην πλατεία του Μεγαλοβρύσου. 

           Τα Πασχαλιόγιορτα είναι  παραδοσιακά τραγούδια του Μεγαλοβρύσου  και χορός που χορεύεται την Τρίτη ημέρα του Πάσχα . Τα τραγούδια που συνοδεύουν το χορό είναι τραγούδια χορωδιακά, χωρίς μουσική και έχουν τις ρίζες τους βαθιά στο παρελθόν της ιστορίας του χωριού. Η ύπαρξή τους συνδέεται με την ύπαρξη του χωριού. Ανήκουν στην κατηγορία των δημοτικών τραγουδιών και η θεματολογία τους εντάσσεται στα πλαίσια του. Τα θέματά τους αντλούνται από την ξενιτιά, τις χαρές της ζωής, τον κόπο της εργατιάς, τη φιλοξενία.  Είναι μελωδικά και  λυρικά.

        Τα τραγούδια αυτά χορεύονται  από γυναίκες και από άντρες σε δύο σειρές. Οι γυναίκες χορεύουν στην πρώτη σειρά και οι άνδρες στη δεύτερη. Κάθε στίχος των τραγουδιών τραγουδιέται από τις γυναίκες πρώτα μία φορά και στη συνέχεια ο ίδιος στίχος επαναλαμβάνεται από τους άνδρες. 

        Tα « Πασχαλιόγιορτα» χορεύονταν παλιά από τους Μεγαλοβρυσιώτες όλες τις ημέρες του Πάσχα μετά την Αναστάσιμη απογευματινή λειτουργία στα προαύλια των Εκκλησιών του χωριού.  Περισσότερο  όμως ξεχώριζε  η τρίτη ημέρα του Πάσχα, όπου μετά την τελευταία λειτουργία της Ανάστασης στην Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, ο χορός των « Πασχαλιόγιορτων» ήταν ο πιο μεγαλοπρεπής.

            Συνέχεια αυτών των εκδηλώσεων  του παρελθόντος  και της παράδοσης αποτελούν τα «Πασχαλιόγιορτα 2016» τα οποία έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα από το 1980 που καθιερώθηκε η γιορτή από τον  Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο και αποτελούν  σημείο συνάντησης των παλαιότερων και των νεότερων γενεών.

            Στους επισκέπτες θα μοιράζονται πασχαλινά εδέσματα, αυγό, κουλούρι, το παραδοσιακό μπάντζο και θα ακολουθήσει  λαϊκό γλέντι, με μουσική, χορό και  άφθονο κρασί.