Στο Σαραντάπορο, τόπο καταγωγής της συγγραφέως, θα πραγματοποιηθεί η open air παρουσίαση του βιβλίου «Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Επίκεντρο».

Πρόκειται για ένα βιβλίο εν μέρει αυτοβιογραφικό με πολλές αληθινές ιστορίες αλλά και με στοιχεία μυθοπλασίας. Ο καρκίνος, ως κοινός παρονομαστής της συγγραφέως και των γενναίων φίλων της ξεδιπλώνουν σιγά σιγά το δώρο που λέγεται ζωή. Ένα βιβλίο με αλήθειες που συγκινούν, προκαλούν γέλιο, αισιόδοξο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως βιβλίο αυτοβοήθειας. Με μηνύματα για όσους νόσησαν/νοσούν για όσους έχουν φίλους που νόσησαν/νοσούν αλλά τελικά και όλους. Για κάθε αναγνώστη που μέσα στην καθημερινότητα ξεχνά να ζει.

Η παρουσίαση διοργανώνεται από τις εκδόσεις «Επίκεντρο» σε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Σαρανταπόρου και το Σύλλογο Απανταχού Σαρανταποριτών την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και ώρα 8:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Παντελοπούλειου Πνευματικού Κέντρου στο Σαρανταπορο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Θωμαή Ράπτη, Μαρία Ράπτη και η συγγραφέας ενώ την  παρουσίαση και τη συζήτηση θα συντονίσει η Ιφιγένεια Γεωργάκη. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το Νόμο για την πρόληψη του Covid-19.

Η συγγραφέας αναφέρει:

«Όταν αποφάσισα να δημοσιοποιήσω τα κείμενά μου ήθελα να μην είναι ένα βιβλίο για την αρρώστια, αλλά για τη ζωή. Αν πρέπει να ξεχωρίσω ένα μήνυμα αυτό είναι πως όλοι άνθρωποι είμαστε γενναίοι. Μπορούμε να αντέξουμε πολύ περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε ότι μπορούμε. Αν η ζωή τα φέρει έτσι και χρειαστεί, το ανακαλύπτουμε».

Για την ΕυαγγεΛία Γκουντρουμπή

H ΕυαγγεΛία Γκουντρουμπή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο. Η καταγωγή της είναι από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Σήμερα ζει μόνιμα στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Μουσειολογία & Πολιτιστική Μουσειακή Διαχείριση, έκανε μεταπτυχιακό στο Project Management ενώ σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο επιστημονικό πεδίο του place/city branding.

Έχει εργαστεί στην αναζήτηση, προώθηση, διοίκηση και συντονισμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε πανεπιστήμια και ΟΤΑ, στη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, συναντήσεων, ημερίδων, συνεδρίων. Σήμερα εργάζεται στο Δήμο Λαρισαίων στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Δραστήρια σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο για θέματα που αφορούν την πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις πόλεις και στην Athens Voice για πόλεις του κόσμου και εντυπώσεις από ταξίδια.

Στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail: lia.gkountroumpi@gmail.com

Facebook/messenger: https://www.facebook.com/profile.php?id=100002336940094 

Youtube

https://www.youtube.com/channel/UCTcGSKYjfXWcWnNW4GWXttw?view_as=subscriber