Παρουσιάζεται το βιβλίο «Χαιρετίσματα στον Μην Έρχεστε», του Βασιλείου  Φ. Καργόπουλου, από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών ν. Λάρισας και το βιβλιοπωλείο «Καλτσάς», την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος, Θεοφανώ Σακελλαρίου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Σκεντέρης και η Παναγιώτα Φαρμάκη, κόρη του Βασιλείου  Φ. Καργόπουλου, η οποία εκδίδει και το βιβλίο, προς τιμή του πατέρα της.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, Αργύρης Γιουρούκης, ενώ την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος, Δέσποινα Θεοδώρου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λάρισας.

«Σήμερα που κλείνω τα εξήντα, θέλω να κάνω δύο δώρα στον εαυτό μου. Από μήνες έχω αποφασίσει το ένα δώρο, εδώ και λίγες ημέρες το άλλο. Το πρώτο είναι να αρχίσω να γράφω ό,τι μπορώ να θυμηθώ απ’ τη ζωή μου.

Κάτι σαν αναμνήσεις, όνειρα, σχέδια, που άλλα πέτυχαν κι αλλά έσβησαν με το χρόνο. Το άσχημο είναι πως δεν έχω κρατήσει ημερολόγιο, εκτός από́ ωρισμένα ταξείδια μου.

Θα πρέπει λοιπόν να ζορίσω τη μνήμη, για να μου δώσει εκείνα που αξίζει να βάλω πάνω στο χαρτί́, καλά ή κακά, χαρούμενα ή δυστυχισμένα, τίμια ή άτιμα.

Το δεύτερο δώρο στον εαυτό́ μου είναι να κόψω το αναθεματισμένο το κάπνισμα. Είναι καιρός να σταματήσει ένα πάθος κι ένας φόρος βλακείας που κρατάει σαράντα τρία χρόνια.

Θα τα καταφέρω γιατί θέλω να ζήσω λίγα χρόνια παραπάνω και αναλογίζομαι πως η νικοτίνη και η πίσσα του καπνού, όσα μου έκοψαν μου έκοψαν. Από δω και πέρα στοπ. Χρόνια μου πολλά, λοιπόν και καλή δύναμη».