Η Αντιδημαρχία Λεσχών Πολιτισμού & Βιβλιοθηκών και η Λάρισα «Πόλη που Μαθαίνει» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας και τον σύλλογο «Διέξοδος» παρουσιάζουν μια μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «εκ προθέσεως» με κείμενα δημιουργικής γραφής έγκλειστων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευόμενων στο σχολείο της φυλακής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, δεν πρόκειται για μια βιβλιοπαρουσίαση, αλλά για μια προσπάθεια του "περιθωρίου" να εκφραστεί "εκ προθέσεως", να σταθεί στα πόδια του, να μοιραστεί την ψυχή του με την υπόλοιπη κοινωνία.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια και η Διευθύντρια του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας Όλγα Τσιούρβα θα μιλήσουν για το βιβλίο και την εμπειρία της συνεργασίας τους με τους εκπαιδευόμενους του 2ου ΣΔΕ Λάρισας. Η Κατερίνα Μπέκου και ο Απόστολος Λύγδας θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο με συνοδεία πιάνου από την Φρόσω Κτιστάκη.
Η γνωστή μουσικός μαζί με τον μουσικό Όμποε Δημήτρη Χατζούλη και την Έλενα Γκατζά θα αποδώσουν κλασσικά μουσικά αποσπάσματα. Επίσης, για την εμπειρία της συγγραφής θα μιλήσουν οι έγκλειστοι συγγραφείς και οι συντονίστριες Δέσποινα Μήτσιου και Βασιλική Κουτζεκλίδου.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος. Στην είσοδο εθελόντριες της «Διεξόδου», του ΝΠΙΔ για την αντεγκληματική πολιτική, το σωφρονισμό και την επανένταξη, θα εκθέτουν καλλιτεχνικές δημιουργίες των έγκλειστων. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο εκδοτικό εγχείρημα των έγκλειστων. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη χρονιά η έκδοση του βιβλίου «εκ προμελέτης».