Το τμήμα Θεατρολογίας της Α΄ Λυκείου του 15ου Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων  σε συνεργασία με την Aντιδημαρχία Πολτισμού και Νεολαίας παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο «Με αποσκευή την ελπίδα» τη Δευτέρα 18 Απριλίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. 

Το θεατρικό δρώμενο  περιελάμβανε «Ιστορίες Προσφύγων» όπως έχουν καταγραφεί από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, καθώς επίσης και ποιήματα που έγραψαν μαθητές του σχολείου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης που φέτος ήταν αφιερωμένη στους πρόσφυγες. 

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν από το μείζον θέμα του καιρού μας, το προσφυγικό, και θέλησαν να στείλουν το μήνυμα της ελπίδας, του ανθρωπισμού, και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η σκηνοθεσία - δραματοποίηση έγινε από την κ. Αγγελική Βόγια, θεατρολόγο του σχολείου.

Η όλη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διευθύντριας Άσπας Κασσίδα και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος Θεατρολογίας της Α΄ Λυκείου:  Ανυφαντή Άρτεμις, Βόσσου Ανδριάννα, Γκουγκουλιά Μαρίζα, Θεμελή Ελένη, Θώμου Νίκος, Κακαλούλη Ζωή, Καρακώστα Μπασιάκου Ειρήνη, Κούρτη Γεωργία, Κουτσιώρα Φαίη, Κουτσοφλίνη Κέρη, Μακρίδου Μελίνα, Μάντζιου Έφη, Μιχαηλίδου Σταυρίνα, Μπακάλη Χαρούλα, Μπεκίρι Στελίνα, Νάρη Άννα, Παπαδοπούλου Ελευθερία, Ριζομάρκου Νικολέτα, Σοφοπούλου Αθηνά, Φώσκολου Χριστίνα. 

Τραγούδησαν οι μαθητές: Θεοχαρίδου Ιωάννα, Φασούλας Πέτρος. Στο πιάνο ήταν ο μαθητής Γράμψας Απόστολος. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας κ. Μπατζιανούλης Αλέξανδρος, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης, σχολικός σύμβουλος, κ. Ντάμπλιας Χρήστος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καψάλης Ιωάννης, η Σχολική Σύμβουλος κ. Ζιάκα Βασιλική, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μπίγγος Χρήστος, πολλοί γονείς, φίλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές.