Σε δήλωσή ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσιαπλές επισημαίνει τα εξής:
"Την ώρα που από την επιδημία γρίπης, έχουν χαθεί ως τώρα 38 άνθρωποι (μεταξύ τους και 2 παιδιά) και άλλοι 165 νοσηλεύονται με επιπλοκές από τον ιό της γρίπης, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην εντάσσει το εμβόλιο της γρίπης στο Εθνικό πρόγραμμα Εμβολιασμού, δηλαδή να μην είναι δωρεάν για όλους, αλλά να πληρώνεται από τους ασθενείς!
Και από πάνω μέμφεται τους πολίτες που δεν εμβολιάζονται, προκειμένου κρύψει τις δικές της ευθύνες για τις ελλείψεις σε ενημέρωση, προσωπικό, εξοπλισμό, αλλά και σε δημόσιες υποδομές. Εξίσου μεγάλη ευθύνη έχει η κυβέρνηση για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, όταν μάλιστα ασθενείς οι οποίοι «καταλήγουν», φαίνεται είτε να καθυστέρησαν να πάνε στο γιατρό λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω των ανεπαρκέστατων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Άφωνη παραμένει όμως και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο πρόβλημα.
Η Λαική Σπείρωση Θεσσαλίας αξιώνει η εμβολιαστική κάλυψη σε δημόσιες δομές όχι μόνο των ευπαθών ομάδων, αλλά όλου του λαού, να είναι ευθύνη του κράτους, το οποίο οφείλει να εξασφαλίσει εξοπλισμένες κινητές μονάδες, με επαρκή ποσότητα όλων των εμβολίων, με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί ο έγκαιρος και πλήρης εμβολιασμός.
Το ίδιο επαρκή πρέπει να είναι και τα κατάλληλα τεστ ανίχνευσης του ιού, τα δημόσια κρεβάτια σε ΜΕΘ κ.ο.κ. Να υπάρξει καταγραφή, υποχρεωτική και δωρεάν εφαρμογή και παρακολούθηση των εμβολιαστικών αναγκών του πληθυσμού από τις δημόσιες μονάδες Υγείας.
Να σταματήσει ο εμβολιασμός να είναι ατομική ευθύνη. Να αναπτυχθούν δημόσια Κέντρα Υγείας με πλήρη εξοπλισμό και στελέχωση που θα καλύπτουν πανελλαδικά τις εμβολιαστικές ανάγκες όλου του πληθυσμού.  Να ενταχθούν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού όσα εμβόλια είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ασφαλή και αποτελεσματικά και να παρέχονται σε όλους δωρεάν, με αυστηρά και μόνο επιστημονικά κριτήρια. Η αποζημίωση όλων των εμβολίων να γίνεται με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και όχι των ασφαλιστικών ταμείων."