Σε δήλωση του ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος αναφέρει: «Δυστυχώς το έγκλημα με τις δολοφονίες των αδέσποτων ζώων δεν έχει όρια. Ο δήμος Κιλελέρ καταδικάζει απερίφραστα ανάλογες ενέργειες που δεν διαφέρουν σε τίποτα από την κοινή δολοφονία. Θεωρούμε ότι το θέμα σχετίζεται και με την ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους. Στο πλαίσιο αυτό αρχικά καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στους χώρους που κυκλοφορούν τα κατοικίδιά τους, καθώς αδίστακτοι συμπολίτες μας τοποθετούν φόλες ανεξέλεγκτα. Ο εντοπισμός των δραστών που εγκληματούν κατά των ζώων απαιτεί συλλογική προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (δήμος, αστυνομία, ενεργοί πολίτες) με στόχο την ευαισθητοποίηση, την υπόδειξη και την σύλληψη των δραστών.

Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας «Μουσούδες» η οποία δραστηριοποιείται στο δήμο μας για την ευαισθησία που επέδειξαν στο ζήτημα των αδέσποτων αλλά και τη συνεργασία που είχαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αντώνη Ρεντζιά. Να δηλώσω με έμφαση ότι η προσπάθεια του δήμου μας είναι συνεχής και επίμονη για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Υπενθυμίζω δε στους ασυνείδητους συμπολίτες μας ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12)κατά δε των τελούντων πράξεις κακοποίησης ζώων (δηλητηριάσεις, κ.λ.π.) επαπειλούνται βαρύτατες ποινές, ενδεικτικά αναφέρω ότι τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17).

Μόλις πληροφορήθηκα τις δολοφονικές ενέργειες άμεσα και με στόχο την εξάλειψη του αποτρόπαιου φαινομένου, εξουσιοδότησα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αχιλλέα Βαρδακούλη, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Νίκαιας Αντώνη Ρεντζιά και τον συμβεβλημένο με το δήμο μας κτηνίατρο Θανάση Παπαποστόλου, να καταθέσουν καταγγελία – αναφορά συμβάντος στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Λάρισας, προκειμένου να λάβουν γνώση οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές αρχές και να σχηματισθεί ποινική δικογραφία κατά των αγνώστων δραστών.

Η ευαισθησία όλων στη δημοτική αρχή είναι αυξημένη σε θέματα που αφορούν τα ζώα και την προστασία τους. Από τα σκυλιά μάλιστα που δηλητηριάστηκαν, τα περισσότερα ήταν ήδη εμβολιασμένα, στειρωμένα και ηλεκτρονικά ταυτοποιημένα (τσιπ), σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα του δήμου που ξεκίνησε από τα μέσα του 2015. Κατ΄ εκτέλεση του συγκεκριμένου προγράμματος και εντός των συμβατικών πλαισίων συνεργασίας, ο κτηνίατρος κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στα αδέσποτα ζώα, περιποιείται τα τραύματα τους (εφόσον υπάρχουν), τα στειρώνει, τα εμβολιάζει, τα αποπαρασιτίζει και τέλος τα ταυτοποιεί ηλεκτρονικά.

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι οι φόλες εκτός από τα ζώα, σκοτώνουν την ηθική μας, την αξιοπρέπειά μας, τον πολιτισμό μας, την ίδια μας τη ζωή και κάθε συναίσθημα που την ορίζει. Ευελπιστώ ότι μετά τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε και με τη δεδομένη επαγρύπνηση όλων μας, να μην υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον και οι ασυνείδητοι συμπολίτες να συνετιστούν…».