Μια σειρά από ερωτήματα έθεσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στον αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, μιλώντας στην Κοινή Συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και Ευρωβουλευτών, για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους ελέγχους που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες στα αεροδρόμια της Γερμανίας.
Θέμα της Κοινής Συνεδρίασης η“Διατύπωση γνώμης της πρότασης του κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ 2016/399) όσον αφορά τους κανόνες που εφαρμόζονται για την προσωρινή επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα”.
«Δεν περίμενα ποτέ, ως ένας άνθρωπος που έζησε τι γινόταν με τους ελέγχους προ Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τις διαδικασίεςπου ακολουθούνταν, να συμβεί αυτό που γίνεται σήμερα!
Κι επειδή γνωρίζω, θα ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω τον κ. Υπουργό:
Είχε ενημερωθεί η ελληνική κυβέρνηση;
Ήξερε τι θα συμβεί;
Οι Γερμανοί το δικαιολογούν εξαιτίας των χιλίων παράνομων εισόδων με πλαστά δικαιολογητικά, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν», υποστήριξε ο κ. Κέλλας, για να συνεχίσει λέγοντας:
«Όπως καταλαβαίνετε είναι εξευτελιστικό για τη χώρα, εκατοντάδες Έλληνες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να υφίστανται έλεγχο για πολλή ώρα στα αεροδρόμια της Γερμανίας!
Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο.
Πριν δυο χρόνια είχαμε τον φράχτη στα βόρεια σύνορά μας, που επικοινωνιακά υποδήλωνε τον αποκλεισμό μας από την υπόλοιπη Ευρώπη.
Ακολουθούν οι έλεγχοι, σαν να είμαστε πολίτες του τρίτου κόσμου, οπότε εγώ αναρωτιέμαι:
Μήπως όλα αυτά, είναι τα απόνερα της μεταναστευτικής πολιτικής των “ανοιχτών θυρών” που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ;
Μήπως είναι αποτέλεσμα των αφρόνων απειλών του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που υποθέτω δεν μιλούσε σοβαρά, για “εξαγωγή τζιχαντιστών”;
Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και να επανέρθουμε στο δόγμα της κυβέρνησης Σαμαρά για φύλαξη των συνόρων μας;», τόνισε ο Λαρισαίος πολιτικός.