Λόγω της αυξημένης ζήτησης του κοινού, παράταση παίρνει η ατομική έκθεση«Εξέλιξη»του εικαστικού Κωνσταντίνου Κομνηνού, έως την Πέμπτη 11 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα. Ανοιχτή ξενάγηση στο κοινόθα πραγματοποιηθεί από τον καλλιτέχνη την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 19:30
Ο ουτοπικός κόσμος του εικαστικού, που εκτυλίσσεται στο αίθριο του πρώτου ορόφου του μουσείου καταφέρνει να συνδυάσει την κατασκευαστική αντίληψη της φόρμας, με εκείνη της έντονα φορτισμένης συναισθηματικής ζωγραφικής. Σχηματοποιεί τον χώρο του αίθριού, σ΄ ένα παράλληλο ευκλείδειο σύμπαν, δίνοντας την εντύπωση πως πρόκειται για έναν ιδεατό χωρόχρονο δίχως αρχή και τέλος. Έτσι η εικαστική έκθεση διακρίνεται σε τρεις θεματικούς άξονες:
Η εξέλιξη της μορφής - Η εξέλιξη του χώρου - Η εξέλιξη της αντίληψης
Οι αναφορές του σε μεγάλα καλλιτεχνικά ρεύματα της μοντέρνας τέχνης, καθώς και η έμπνευση που προκύπτει από τη μελέτη τους, είναι εμφανείς σε όλο το μήκος του έργου του. Συμπληρώνονται όμως από τους έντονους προβληματισμούς του, που άλλοτε φέρονται να είναι προσωπικοί και άλλοτε χαρακτηρίζονται από κοινωνικοπολιτικές μνήμες. Η ένωση τους συνθέτει τον κινητικό φλοιό της έκθεσης.
O Κωνσταντίνος Κομνηνός μεταφέρει το βίωμα του μέσα από μια σειρά πολυδιάστατων κατασκευών, υδατογραφιών, χαρακτικών, κινητικών και φωτιστικών γλυπτών, δημιουργώντας ένα αρμονικά εννοιολογικό εικαστικό πλέγμα. Η ανήσυχη εικαστική του φύση χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα μεικτής τεχνικής και τον απρόσμενο συνδυασμό ετερόκλητων υλικών, όπως λάδια, υδατοχρώματα, μέταλλο, γύψο, plexiglass και σμάλτο.
Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία του ΙΚΥ και του Κασσαβέτειου Ιδρύματος Ζαγοράς.
Έχει πραγματοποιήσει είκοσι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα. Από το 1998 διδάσκει καλλιτεχνικά μαθήματα στο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου και σε άλλους φορείς, ενώ διατηρεί το δικό του εργαστήριο προετοιμασίας υποψηφίων για τις σχολές καλών τεχνών και της αρχιτεκτονικής.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Αντιγόνη Καψάλη.
Διάρκεια έκθεσης 08/04/2017 έως 08/05/2017
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα κλειστά
Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 14.00
Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα 41335
Τηλ. 2410671176, www.katsigrasmuseum.gr