Παρατείνεται η έκθεση φωτογραφίας της Αμαλίας Λιάκου με τίτλο ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ στο αίθριο του 1ου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα μέχρι την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018.

Παράλληλα την ίδια μέρα με τη λήξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και η τελευταία ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό από την Αμαλία Λιάκου στις 19:30. H έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά φωτογραφιών από τέσσερις ενότητες: Πορτραίτα του Νάνου Βαλαωρίτη, Νεκρή φύση: το μυστήριο των πραγμάτων, Όταν έβρεχε διαμάντια και Σονάτα παριζιάνικου Φθινοπώρου, έργα δημιουργημένα μεταξύ το 2012-2013 στην Αθήνα και το Παρίσι. Η Αμαλία Λιάκου θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση και θα αναλύσει το πλαίσιο στο οποίο γεννήθηκαν οι ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ καθώς και το θεωρητικό υπόβαθρο της κάθε φωτογραφικής ενότητας.
Ο Νάνος Βαλαωρίτης στον κατάλογο της έκθεσης γράφει μεταξύ άλλων για την φωτογραφική δημιουργία της Αμαλίας Λιάκου, ότι είναι “… εμπνευσμένη από το βλέμμα του Υπερρεαλισμού που καταφέρνει να δημιουργεί αντικείμενα-όποια και να ‘ναι που έρχονται να σε προϋπαντήσουν και να σταθούνε μπροστά σου οντολογικά, αυθύπαρκτα, επεμβαίνοντας μέσα στην πραγματικότητα … Μια φιλοσοφική διάσταση που δεν έχω δει καλύτερη από τις Επιφάνειες του Τζέημς Τζόυς μέχρι εκείνη της παρέμβασης στη ζωή την ίδια των υπερρεαλιστών παραλλάσσοντας την”.
Ανοιχτή ξενάγηση: Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στις 19:30
Είσοδος ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Πληροφορίες: info@katsigrasmuseum.gr και 2410-672499