Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου (10.30πμ) στο κατάστημα του ΙΚΑ της Λάρισας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στο κομμάτι της Ασφάλισης.
Καλεί δε τα μέλη του την ίδια ημέρα, στις 10.00πμ στα γραφεία του, με σκοπό την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ (10.30πμ) για το ζήτημα της Ασφάλισης που ταλανίζει τον κλάδο. Οπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου "ο κλάδος των κατασκευών γνώρισε ιδιαίτερο πλήγμα τα χρόνια της κρίσης με αποτέλεσμα αρκετοί οικοδόμοι να είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλοί να αναγκαστούν να αλλάξουν επάγγελμα ή και χώρα. Αυτή η κατάσταση στον κλάδο είχε αντίκτυπο άμεσα και στην αδυναμία πολλών συναδέλφων να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ένσημα που απαιτούνται για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης.
Η κυβέρνηση ταυτόχρονα ψάχνει τρόπους να καθυστερήσει την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων γιατί αυτό το ζήτημα γεννάει και θεμελιώνει συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε εκατοντάδες συναδέλφους που είτε δεν συμπληρώνουν τα 4.500 ένσημα, είτε δεν έχουν τα 500 ή 1.000 ένσημα που απαιτούνται τα τελευταία 13 χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση.
Είναι ένσημα που τα έχουν δουλέψει οι οικοδόμοι και πρέπει να μας αποδοθούν.
Παλεύουμε για:
•    Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
•    Μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
•    Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους άνεργους οικοδόμους και τις οικογένειές τους.
•    Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων, ιδιαίτερα τώρα λόγω του μεγάλου ποσού που συγκεντρώθηκε στο ΙΚΑ από τις νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων.
•    Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (κατάργηση 13ετίας)".