Οι ομάδες BelleVille / Ελισάβετ Πλιακοστάθη και Α43 από την Αθήνα, φιλοξενούνται στο φεστιβάλ 2ο OPEN NIGHTS - (Σ)τροφή πραγματοποιείται στο ΟΥΗΛ από 6 - 29 Ιανουαρίου 2017. Τα Open Nights αποτελούν ένα διακαλλιτεχνικό project / φεστιβάλ που διοργανώνονται από την ομάδα χορού Off Art και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.
Το Σάββατο 21 Ιανουρίου θα παρουσιαστούν δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού από τις ομάδες BelleVille / Ελισάβετ Πλιακοστάθη και Α43, ενώ την Κυριακή 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο σεμινάρια χορού από τις χορεύτριες των ομάδων.
Παραστάσεις:
«Όριο Θραύσης»
Χορογραφία: Ελισάβετ Πλιακοστάθη
Ερμηνεία: Ανθή Θεοφιλίδου, Ευγενία Σιγαλού
Πρωτότυπη μουσική: Απόστολος Λεβεντόπουλος
Φωτισμός: Μιχάλης Κλουκίνας
Επιμέλεια κοστουμιών: Μυρτώ Κοσμοπούλου
Φωτογραφίες: Χαρά Γραβάνη
Trailer: Μιχάλης Κλουκίνας
Παραγωγή: BelleVille
Διάρκεια: 25'
(Σ)Το Τραπέζι
Σύλληψη, ιδέα, χορογραφία, εκτέλεση: ομάδα Α43 (Άννα Απέργη, Καρολίνα Θελερίτη, Εύη Καμπούρη, Μαρία Παΐζη.
Μουσική: Henry Purcell κ.α.
Διάρκεια: 20'
Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 21:15
Είσοδος: 5 ευρώ
Σεμινάρια:
Κυριακή 22 Ιανουαρίου
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με την Ελισάβετ Πλιακοστάθη από 13:30-15:00
Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού με την Ομάδα Χορού Α43 από 15:00-16:30
Χώρος σεμιναρίων: Μύλος του Παππά (Γεωργιάδου 53, κεντρικό κτήριο, 3ος όροφος)
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ το κάθε σεμινάριο
Αίτηση συμμετοχής:
offartdance@gmail.com, 6983390425
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ανθρώπους που αγαπούν το χορό και ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου απαιτούνται άνετα ρούχα και έγκαιρη προσέλευση στο χώρο.
Ελισάβετ Πλιακοστάθη - Χορογράφος / Χορεύτρια
Αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Αθήνα, 1998-2001), το Middlesex University, MA Choreography with Performing Arts (Λονδίνο, 2001-2003) και το κέντρο Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις», τμήμα Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού (Αθήνα, 2006-2009).
Έχει εργαστεί ως performer-χορεύτρια με Έλληνες και ξένους χορογράφους στη Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής, στο θέατρο Κακογιάννη, στην τελετή έναρξης Παραολυμπιακών Αγώνων 2004, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών κ.α.
Ως χορογράφος έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία, σε Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Φεστιβάλ Αισχυλείων, στο Athens Video Dance Project κ.α και σε θέατρα και πολυχώρους (Ροές, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Εμπρός, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ κ.α.).
Το 2008 συμμετείχε στη 13η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (Μπάρι, Ιταλία).
Από το 2003 διδάσκει χορό, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία (Σχολή Χορού Έλενα Βακαλοπούλου).
Το 2005 ιδρύει την Ομάδα Χορού 58+3, το 2011 συνιδρύει την «BelleVille Collective», ενώ από το 2014 ανήκει στη μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία «BelleVille». Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του Athens Video Dance Project. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και του Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού (ΣΕΧΩΧΟ).
Για περισσότερες πληροφορίες: www.58plus3danceco.wordpress.com
Ομάδα Χορού Α43
Η Α43 είναι μια νέα ομάδα χορού των Άννα Απέργη, Καρολίνα Θελερίτη, Εύη Καμπούρη και Μαρία Παΐζη. Έχουν αποφοιτήσει από την επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου και έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια με πολλούς χορευτές και χορογράφους μεταξύ των οποίων, Akram Khan, Trisha Brown, DV8, Rosas dance company, M. Graham dance company, D. Zambrano, Rootlessroot, P. Milano, J. konjar, Μ. Ronda, D. Hernandes, A. Στελλάτου, Σ. Ζάννου, Μ. Μέγα κ.α. Έχοντας σχεδόν μια παράλληλη πορεία στο χώρο του χορού, έχουν συμμετάσχει και χορέψει μαζί και ανεξάρτητα σε φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, το Transitions III Festival στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Athens Video Dance Festival, Scale # 1:100, το Fundaja Burdag, το El Danseu Festival κ.α. ´Εχουν χορέψει στα θέατρα Ι. Μ. Κακογιάννης, Σύγχρονο θέατρο, Olvio, Κέντρο Χορού Ντάνκαν, το θέατρο Αργώ, θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ. στην Αθήνα κ.α. Είναι μέλη του εκπαιδευτικού κινητικού προγράμματος της Σκυτάλης μέσω του οποίου χορεύουν, χορογραφούν, διδάσκουν σε δημόσια σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας. Έχουν συνεργαστεί με τους χορογράφους Π. Κρεμαστά, Μ. Κολιοπούλου, Α. Στελλάτου, Κ. Μπέλα και Κ. Τσιούκα. Η ομάδα στεγάζεται στο στούντιο Α43 στην Αθήνα, όπου παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και μπαλέτου.