Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο 32χρονος εργάτης από τους Γόνους που χθες το πρωί υπέστη σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα, την ώρα που χειριζόταν μηχάνημα ανάδευσης μπετόν στην κατασκευαστική εταιρία στην οποία εργαζόταν.
Οι γιατροί με πολλαπλές παρεμβάσεις και εγχειρήσεις δίνουν αγώνα να αντιμετωπίσουν την κρισιμότητα της κατάστασής του. Λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας χρειάστηκε να μεταγγιστεί με δεκάδες μονάδες αίματος.
Ο 32χρονος είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού και δούλευε στην εταιρία τους τελευταίους 3 μήνες. Από λάθος χειρισμό, το μηχάνημα εγκλώβισε τα δύο πόδια του και απαιτήθηκε η συμβολή της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό του. Όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας «τα μέτρα προστασίας στην εταιρία ήταν ελλειπή» και αναφέρει ως απαράδεκτο το γεγονός να απασχολείται ανειδίκευτος εργάτης σε θέση όπου απαιτείται ειδίκευση.
Σήμερα οι εργαζόμενοι στην εταιρία πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας, με αφορμή τον βαρύτατο τραυματισμό του 32χρονου συναδέλφου τους χθές, αξιώνοντας να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους και να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας.
Κοινή πεποίθηση των εργαζομένων είναι ότι «υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής τους στον επικίνδυνο εργασιακό χώρο, εντατικοποίηση της δουλειάς, καθώς και χρησιμοποίηση ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες δουλειές, προκειμένου να εξασφαλίζει μεγαλύτερα κέρδη η εταιρεία.»
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από την πύλη του εργοστασίου, να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Παρασκευή 25/5 στις 2.30 το μεσημέρι συνέλευση στο εργοτάξιο, με σκοπό να διαμορφώσουν τα αιτήματά τους αναλυτικά για τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του που θα διεκδικήσουν και για να εκλέξουν επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας.

ert.gr