Την κινητοποίηση των αρχών , του Δήμου Αγιάς, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, έχει προκαλέσει η δράση ασυνείδητων στα παράλια του Νομού Λάρισας, που «εξοντώνουν» με φόλες, αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στην ευρύτερη περιοχή.

Μέσα σε 48ώρες αναφέρθηκαν 14 συνολικά περιστατικά θανάτωσης ζώων με φόλες. Ο πρόεδρος του Ζωοφιλικού Σωματείου Δήμου Αγιάς «Ζωή» κ. Στέφανος Βούρτουρας ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας, πως χθες βράδυ βρέθηκαν μέσα στις αυλές σπιτιών παραθεριστών νεκρά 9 σκυλιά. Ο τρόπος δράσης των άγνωστων δραστών προκαλεί οργή, καθώς οι ασυνείδητοι έριξαν κομμάτια κρέατος που περιείχαν, καρφίτσες. Αποτέλεσμα ήταν τα ζώα να πεθάνουν αβοήθητα από ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία. Και δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό του διημέρου. Μόλις χθες το πρωί, άλλα δύο σκυλιά και ένα κουτάβι βρέθηκαν στο προαύλιο κτιρίου δηλητηριασμένα από τροφή που βρισκόταν δίπλα τους. Δυστυχώς ο τρόπος που επιλέγουν να δράσουν οι επιτήδειοι, δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους ιδιοκτήτες. Τα ισχυρά δηλητήρια, τα κομμάτια γυαλιών ή οι καρφίτσες που χρησιμοποιούν προκαλούν το θάνατο σε σύντομο χρόνο δίχως την επέμβαση κτηνιάτρου 

α περιστατικά είναι συνεχή. Στη Δήμητρα Αγιάς, όπως κατήγγειλε ο κ. Βούρτουρας, κάποιοι επιδίδονται σε ένα «νέο χόμπι», να σημαδεύουν με αεροβόλα ή φλόμπερ τα ζώα, κυρίως σκυλιά και γάτες και να τα τυφλώνουν.

Ο Δήμος Αγιάς τώρα κάνει μία πρώτη προσπάθεια να δημιουργήσει εγκαταστάσεις και μικρό ιατρείο για τα αδέσποτα ζώα, όπου θα τους παρέχονται περίθαλψη, εμβολιασμός και στείρωση. Οι ενέργειες γίνονται με «βήματα χελώνας» επισημαίνει ο κ. Βούρτουρας, αλλά εμείς ως νεοσύστατο σωματείο θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να συμβάλουμε στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία αυτού του χώρου. Για τη λειτουργία της δομής απαιτείται και η επάνδρωσή της με κτηνίατρο.

Το Ζωοφιλικό σωματείο «Ζωή» από το Φθινόπωρο πρόκειται να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, με αρχή τους μαθητές των σχολείων όλων των βαθμίδων. 

Ert.gr