Ολική είναι η καταστροφή στις εγκαταστάσεις της Β'-Γ' ΔΟΥ Λάρισας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται στο σημείο όλο το βράδυ για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφτασε στη Λάρισα και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή και υπηρεσιακά στελέχη.
Αυτό που απασχολεί τους υπευθύνους τώρα είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών που υπάγονται στη Β΄ ΔΟΥ Λάρισας . Όσον αφορά στην έκταση των καταστροφών δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη, σύμφωνα με την κ.Παπανάτσιου, αλλά θα γίνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες ώστε να μην υπάρχει αρρυθμία τις επόμενες ημέρες , όπως και προσπάθεια το αρχείο που χάθηκε να αναπαραχθεί.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Β' ΔΟΥ όσα αρχεία χάθηκαν μπορούν να ανακτηθούν καθώς έχουν μηχανογραφηθεί, ενώ βασικό υλικό το οποίο παρέμενε έγγραφο έχει σωθεί και αφορά γονικές παροχές, μεταβιβάσεις και κληρονομιές. Η Β' ΔΟΥ Λάρισας στεγαζόταν εδώ και αρκετά χρόνια στο κτήριο, στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο καθώς και σε μέρος του τρίτου. Μέρος του τρίτου ορόφου καθώς και τον τέταρτο και πέμπτο όροφο μίσθωσε προσφάτως ιδιωτική επιχείρηση, προκειμένου εκεί να λειτουργήσει ΙΕΚ.
Σημειώνεται πως διεξάγεται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ ειδικοί πραγματογνώμονες αναμένεται να ερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους το κτίριο τυλίχθηκε στις φλόγες.


thessaliatv.gr