Νέες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ετοιμάζουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, μπροστά στις νέες περικοπές των απολαβών των συνταξιούχων, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς οι συντάξεις τους έχουν πλέον υποβαθμιστεί σε απλό προνοιακό επίδομα.
Έτσι, μετά τις σχετικές συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής, αποφασίστηκε σε όλη τη χώρα να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, και στο πλαίσιο αυτό πανθεσσαλικό συλαλλητήριο θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 5ης Οκτωβρίου στη Λάρισα και στην κεντρική πλατεία της θεσσαλικής πρωτεύουσας.
Για μία ακόμη φορά, ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, Θανάσης Κουμαντζέλης, τόνισε ότι έρχονται νέα αντισυνταξιουχικά μέτρα στο πρσσκήνιο με άμεσες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, παραπέρα μείωση του ΕΚΑΣ μέχρι την κατάργησή του όπως και των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι συνταξιουχικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση στα μέλη τους για μαζική συμμετοχή, ώστε οι αντιδράσεις να συνεχιστούν και να έχουν δυναμικό χαρακτήρα.

thessaliatv.gr