Η ανεργία εξακολουθεί να «σπάει κόκαλα» σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας (συνολικά 67.566 γραμμένοι στον ΟΑΕΔ), δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσαπλές, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, προαναγγέλλοντας την πραγματοποίηση πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου στις 2 Νοεμβρίου στις 7 μμ. στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

«Το 90% των ανέργων δεν δικαιούται ούτε το ισχνό επίδομα των 361 ευρώ, πολλοί είναι ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, θέρμανση. Άλλοι δεν μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν τους φόρους, κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς ή με έξωση», είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν οι άνεργοι με τις οικογένειές τους.

Εκτός από την πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανεργία ο κ. Τσαπλές προανήγγειλε την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ, στην 5η ΥΠΕ (στο προαύλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας), με αίτημα την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε νοσηλευτικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Μία ακόμη δράση του ΕΚΛ θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου, με την πικετοφορία που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ, από την Πλατεία Εργατικού Κέντρου, με κεντρικά αιτήματα: την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, την άμεση επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

Δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων 

Τέλος, όπως τόνισαν οι εκπρόσωπο της Διοίκησης του ΕΚΛ, το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων (λυκείου-γυμνασίου). Με την στήριξη μαθητών-παιδιών ανέργων, το ΕΚΛ, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσαπλές, θέλει να δώσει το μήνυμα στους ανέργους, ότι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στο πρόβλημα της ανεργίας και όλα τα άλλα που μας φορτώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν.

Τα μαθήματα που θα γίνονται είναι: Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία, με προτεραιότητα μαθητές λυκείου και εν συνεχεία του γυμνασίου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 14/9 και τελειώνουν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, από 9 π.μ έως τις 2.30 μ.μ, στα γραφεία του ΕΚΝΛ (2ος όροφος).

Για την εγγραφή των παιδιών, πρέπει να προσκομίζονται:

α) Αντίγραφο κάρτας ανεργίας, τουλάχιστον του ενός από τους δυο γονείς.

β) Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας 2015. Θα έχουν προτεραιότητα τα παιδιά των οικογενειών που έχουν έως 20.000 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Για την οργάνωση των μαθημάτων, το ΕΚΛ, καλεί σε σύσκεψη όλους τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς που κάνουν τα μαθήματα, σε σύσκεψη, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 11 π.μ, στα γραφεία του (ισόγειο).

ert.gr