Τη διεξαγωγή πανθεσσαλικής σύσκεψης υπό την εποπτεία του νέου διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών βουλευτών, των εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας και των Συλλόγων Καρκινοπαθών, ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Το αίτημα αφορά στην άμεση ανάγκη επίλυσης του μείζονος προβλήματος χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς και διατυπώθηκε από τον κ. Κόκκαλη στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και συγκεκριμένα με την πρόεδρο κ. Ιώαννα Καραβάνα και την αντιπρόεδρο κ. Όλγα Τσιούρβα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς με τον κ. Κόκκαλη να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η συνέπεια της πολιτείας απέναντι σε συμπολίτες που βιώνουν καθημερινά μαζί με της οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το δικό τους Γολγοθά, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως οργανωμένο κοινωνικό κράτος».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Κόκκαλης δεσμεύτηκε για τη διατήρηση μίας ανοιχτής γραμμής με το Σύλλογο σε ότι αφορά ζητήματα που προκύπτουν.