Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτήριο Κατσίγρα της  Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα στις 12.30 το μεσημέρι, πανθεσσαλική συνάντηση συλλόγων, επιτροπών αγώνα και εκλεγμένων σε ΔΣ από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της περιοχής.  Το θέμα που απασχόλησε κυρίως την συνάντηση ήταν το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις αλλαγές στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Βόλου Γεωπονίας (Φ.Π.), Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Παιδαγωγικού (ΠΤΔΕ), Ειδικής Αγωγής, ο σύλλογος Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας, η Επιτροπή Αγώνα Ιστορικού - Αρχαιολογικού (ΙΑΚΑ) και εκλεγμένοι στα ΔΣ των φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Ιατρικής, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

"Από το προεδρείο της συνάντησης τους σπουδαστές καλωσόρισε ο Κώστας Κουρελάς, μέλος του ΔΣ Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ ενώ στην συνέχεια έγιναν χαιρετισμοί από τον Στέλιο Μπάρμπα, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και την Λίζα Τσιμπλίδου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ).
Διαβάστηκε επίσης το αγωνιστικό πλαίσιο που έστειλε η Συντονιστική Επιτροπή  Μαθητών Λάρισας. Μηνύματα στήριξης της προσπάθειας για συντονισμό του αγώνα έστειλαν εκπρόσωποι από τους σπουδαστικούς συλλόγους των Τρικάλων και της Καρδίτσας.
Έγιναν δύο εισηγητικές ομιλίες:
-    Για τα ΑΕΙ από τον Παναγιώτη Ηλιάδη, πρόεδρο του ΔΣ του συλλόγου Γεωπονίας (ΦΠ)
-    Για τα ΤΕΙ από τον Λαυρέντη Κουρελά, πρόεδρο του ΔΣ Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ Θεσσαλίας
Έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους, άνοιξε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που έφερε ζωντανή πείρα από την κατάσταση που επικρατεί στις σχολές, τις διαθέσεις των φοιτητών, τις δυσκολίες και τις δυνατότητες που υπάρχουν για οργάνωση συλλογικής δράσης, τις επιπτώσεις των προβλημάτων στη μέριμνα, της υποχρηματοδότησης στις σπουδές μας. Αναδείχτηκε από όλη την κουβέντα ότι κοινός στόχος είναι να γίνει πράξη το σύνθημα: «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της Θεσσαλίας! Απαιτούμε αναβάθμιση των σπουδών μας, δουλειά με δικαιώματα!» Τα μηνύματα είναι λοιπόν ελπιδοφόρα για να συνεχίσουμε πιο μαχητικά!
Οι σύλλογοι, η επιτροπή αγώνα και οι εκλεγμένοι που συμμετείχαν κατέληξαν σε ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων και αγωνιστικών δράσεων  μέχρι και τον Νοέμβρη όπου θα επαναληφθεί συνάντηση σε επίπεδο Θεσσαλίας για την ανταλλαγή πείρας, συμπερασμάτων από όλη αυτήν την προσπάθεια και να δοθεί η απαραίτητη συνέχεια."