Καλοκαίρι και Κατασκήνωση χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται! Το παιχνίδι  αποτελεί  κεντρικό άξονα φιλοσοφίας του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη».

Μέσα από ομαδικά, οργανωμένα ή ελεύθερα παιχνίδια και παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους, τη σχέση τους με την ομάδα, μαθαίνουν να αυτορυθμίζονται, να επιλύουν διαφορές, να χαίρονται την νίκη, να διαχειρίζονται την ήττα.
Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας και κεντρικής ιδέας του καλοκαιρινού καινοτόμου προγράμματος, οι μικροί κατασκηνωτές του  4ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας  και  προσφυγόπουλα  από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο και  από  το πρόγραμμα «ESTIA”   συμμετείχαν στο  Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας  παίζοντας και μαθαίνοντας  τα «Παιχνίδια του Κόσμου».

Πρόκειται για χειροποίητα παιχνίδια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά που προέρχονται από διάφορους πολιτισμούς και διαφορετικές χρονικές περιόδους.  Κατά τη διάρκεια της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» περίπου 200 παιδιά  είχαν την εμπειρία να παίξουν  και να γνωρίσουν  τα «Παιχνίδια του Κόσμου».
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 680205, καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00,  κα. Βάγια Νάτσιου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων