Μια μοναδική εμπειρία τέχνης είχαν τη ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά που παρακολουθούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Λαρισαίων με αφορμή τη Μουσειοσκευή ΑRT EXPRESS της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.
Το φορητό εκπαιδευτικό υλικό εισήγαγε τα παιδιά στη ζωγραφική του 19ου και 20ου αιώνα, τις διάφορες τεχνικές και τεχνοτροπίες με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη ενισχύοντας τους δεσμούς τους με την Πινακοθήκη και τη σπουδαία συλλογή της.
Πάνω από 180 παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων που παρακολουθούν στο δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να πειραματιστούν δημιουργικά με το υλικό της Μουσειοσκευής, να γνωρίσουν τις βασικές έννοιες της ζωγραφικής και να εντρυφήσουν μέσα από έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων της εποχής του 19ου-20ου αι.
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τη διασύνδεση των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ με το πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και η συμμετοχή στις δράσεις της είναι πάντα μια σπουδαία εμπειρία τόσο για τα παιδιά όσο και για την παιδαγωγική ομάδα του δικτύου.
Το συντονισμό της δράσης για το δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠΜΕΑ είχε η παιδαγωγική υπεύθυνη των ΚΔΑΠ, κυρία Λίνα Μουσιώνη.