Αποκριάτικο εργαστήρι για οικογένειες με θέμα: «Ντυνόμαστε εκθέματα και μπαίνουμε στο Μουσείο» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας  στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Τα παιδιά ήρθαν στο Μουσείο, όπου ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα μαθαίνοντας για τα αποκριάτικα ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής και  τις ρίζες τους στα χρόνια της παράδοσης.
Είδαν τις Μπούλες και τους Γενίτσαρους, τους Κουδουνάτους της Νάξου, έμαθαν πώς μαγειρεύεται το μπουρανί στον Τύρναβο, τι είναι οι Τζαμάλες των Ιωαννίνων και οι Μπουμπούνες, πότε και γιατί καίνε τον Καρνάβαλο και τελικά τι συμβολίζει ο χαρταετός που τρελαίνονται όλα τα παιδιά να πετούν την Καθαρά Δευτέρα.
Έπειτα, διασκέδασαν παίζοντας την παραδοσιακή χάσκα και ανέλαβαν δράση.
Γονείς και παιδιά με πολλή φαντασία και έμπνευση δημιούργησαν αποκριάτικες στολές για τα παιδιά που τελικά μασκαρεύτηκαν και έγιναν τα ίδια για πρώτη φορά μουσειακά αντικείμενα.
Στάμνες, φτήνες, σταμπωτά, ποδιές παραδοσιακών ενδυμασιών, η παλιά φωτογραφική μηχανή, αστικές φορεσιές εποχής, κόσκινα, πλάστες και πλαστήρια, κορνίζες με παλιές φωτογραφίες, ζωντάνεψαν μέσα από τα παιδιά και πήραν τη θέση τους στη μόνιμη έκθεση του μουσείου.
Στο τέλος, τα παιδιά ως εκθέματα «δραπέτευσαν» από την  έκθεση και με πολύ κέφι τραγούδησαν και χόρεψαν το γαϊτανάκι.
Το πρόγραμμα έκλεισε με κεράσματα, που πρόσφερε στο Μουσείο, η Χαλβαδοποιία Όλυμπος.