"Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας επισκέφτηκαν 16 παιδιά της ομάδας "Δελφίνια" του Αγ.  Κωνσταντίνου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων "Κατασκήνωση στην πόλη". Τα παιδιά συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Αλεξουδάκη Γεωργία και Λίλιαν Ψαρρού.
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο-μουσειολόγο κ. Άννα Ιακωβίδου. Τα παιδιά παρακολούθησαν την ξενάγηση δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον για τα εκθέματα και την ιστορία της πόλης και συμμετείχαν στη συζήτηση με πολλές ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Η μάχη της Σοδειάς,η απελευθέρωση της Λάρισας, το κίνημα της Εθνικής Αντίστασης και ο ρόλος της γυναίκας στον πόλεμο είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου τονίζουν τα αντιφασιστικά και αντιπολεμικά μηνύματα δίνοντας  έμφαση στην αλληλεγγύη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Μηνύματα που είναι χρέος της γενιάς μας να μεταδώσουν στις γενιές που έρχονται.
Οι επισκέψεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της γνωριμίας των παιδιών με τα  μουσεία της πόλης αλλά και την προσέγγιση με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης μας".