Αρνήθηκαν να εγκατασταθούν στον καταυλισμό της Πέτρας Ολύμπου οι 500 πρόσφυγες του στρατοπέδου «Ευθυμιόπουλος» που απέκλεισαν την εθνική οδό Τρικάλων- Λάρισας. Όταν τα λεωφορεία που τους μετέφεραν έφτασαν στην Πέτρα Ολύμπου, αρνήθηκαν να αποβιβαστούν γιατί δεν τους ικανοποιούσαν οι εγκαταστάσεις που αντίκρισαν.

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν να τους ξαναφέρουν τα ξημερώματα στο Κουτσόχερο και τελικά οι μισοί από αυτούς να δεχτούν να αναχωρήσουν στις 10 το πρωί της Κυριακής για την Νέα Καβάλα ενώ οι άλλοι μισοί για την Αλεξάνδρεια.

Το κλίμα στο Κουτσόχερο δεν είναι καλό. Η απόφαση των προσφύγων να κλείσουν την εθνική οδό δημιούργησε αλγεινές εντυπώσεις ακόμα και σε ανθρώπους που τους συμπαρίστανται προσφέροντας εθελοντική εργασία, ενώ ενίσχυσε το κλίμα ανασφάλειας στην περιοχή.

Μάλιστα η χειρότερη στιγμή του 24ωρου αποκλεισμού ήταν όταν απαγορεύτηκε η διέλευση ασθενοφόρου με ασθενή από τα Τρίκαλα που πήγαινε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, με το βίντεο που τράβηξε ο γιός του ο οποίος ακολουθούσε το ασθενοφόρο, να γίνεται viral στο διαδίκτυο.