Ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός, το οποίο ως δημοτική παράταξη είχαμε τονίσει επανειλημμένα έγινε πράξη εχθές το βράδυ. Όπως και σε πολλές περιοχές της πόλης, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στην συνοικία Αμπελόκηποι, η δυνατή καταιγίδα έριξε κορμούς συγκεκριμένων δέντρων, των οποίων η ανάγκη για κλάδεμα ήταν άμεση και για τον λόγο αυτό είχαμε φέρει 2 φορές ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναγκαιότητα αυτή, με καταστροφικές συνέπειες για τις περιουσίες των συμπολιτών μας, ενώ πιθανή θα ήταν και η απώλεια ζωής για όποιον πολίτη περνούσε από εκεί την ώρα εκείνη.

Παραθέτουμε τις παρεμβάσεις μας για να βγάλει ο κάθε συμπολίτης τα συμπεράσματα του.

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2021, ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γαμβρούλας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αχιλλέας Λώλλος κατέθεσαν την παρακάτω ερώτηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καφφέ:

Στην συνοικία Αμπελόκηποι, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, επί της πλατείας στην εκκλησία της Παναγίας, υπάρχουν δέντρα πολλών μέτρων τα οποία εξαιτίας του μεγέθους τους (είναι πραγματικά τεράστια) αποτελούν κίνδυνο για τα παρακείμενα σπίτια και τους κατοίκους τους, καθώς τα κλαδιά τους σχεδόν ακουμπούν τις στέγες και τα μπαλκόνια!

Σε ημέρες κακοκαιρίας ειδικά, ο κίνδυνος αυτός μεγιστοποιείται και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς μεγάλα κλαδιά σπάνε και βρίσκονται στα μπαλκόνια τους, ενώ αποτελούν και κίνδυνο για τους περαστικούς και τα οχήματα που βρίσκονται στον δρόμο.

Τα δέντρα αυτά απαιτούν ΑΜΕΣΑ κλάδεμα και οι κάτοικοι της περιοχής μας ενημέρωσαν πως έχουν γίνει επανειλημμένες οχλήσεις προς την υπηρεσία εδώ και μήνες, ενώ πρό ολίγων ημερών κατέθεσαν και πάλι σχετικό αίτημα.

Ερωτάται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:

-          Μετά από τόσες οχλήσεις των κατοίκων τι καθυστερεί επί σειρά μηνών την αποψίλωση των δέντρων;

Στις 24 Ιουνίου επανήλθαμε με δεύτερη ερώτηση:

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2021 η παράταξη μας κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Καφφέ Θεόδωρο:

«Στην συνοικία Αμπελόκηποι, στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, επί της πλατείας στην εκκλησία της Παναγίας, υπάρχουν δέντρα πολλών μέτρων τα οποία εξαιτίας του μεγέθους τους (είναι πραγματικά τεράστια) αποτελούν κίνδυνο για τα παρακείμενα σπίτια και τους κατοίκους τους, καθώς τα κλαδιά τους σχεδόν ακουμπούν τις στέγες και τα μπαλκόνια!

Σε ημέρες κακοκαιρίας ειδικά, ο κίνδυνος αυτός μεγιστοποιείται και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς μεγάλα κλαδιά σπάνε και βρίσκονται στα μπαλκόνια τους, ενώ αποτελούν και κίνδυνο για τους περαστικούς και τα οχήματα που βρίσκονται στον δρόμο. Τα δέντρα αυτά απαιτούν ΑΜΕΣΑ κλάδεμα και οι κάτοικοι της περιοχής μας ενημέρωσαν πως έχουν γίνει επανειλημμένες οχλήσεις προς την υπηρεσία εδώ και μήνες, ενώ πρό ολίγων ημερών κατέθεσαν και πάλι σχετικό αίτημα. Ερωτάται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος:

-Μετά από τόσες οχλήσεις των κατοίκων τι καθυστερεί επί σειρά μηνών το κλάδεμα των δέντρων;»

Στην απάντηση του ο κ. αντιδήμαρχος μας διαβεβαίωσε πως η υπηρεσία θα προχωρούσε στο κλάδεμα των συγκεκριμένων δέντρων όταν θα ήταν κατάλληλος ο καιρός, προσδιορίζοντας τον μήνα Μάρτιο ως την κατάλληλη περίοδο. Οι μήνες πέρασαν, τα δέντρα παραμένουν τεράστια και επικίνδυνα και επαναλαμβάνουμε το ερώτημα:

- Τι καθυστερεί το κλάδεμα των συγκεκριμένων δέντρων;

-  Γιατί δεν προγραμματίζεται η παρέμβαση της υπηρεσίας στην περιοχή που σας αναφέρουμε;

Η πραγματικότητα είναι μια και είναι αποτυπωμένη στις φωτογραφίες: Η Δημοτική Αρχή Λάρισας αδιαφόρησε παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο των συμπολιτών μας, όσο και τις δικές μας! Το πρόβλημα το είχαμε τονίσει, το γνωρίζανε και ζητούσαμε την άμεση επέμβαση της υπηρεσίας! Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής κόστισε περιουσίες συμπολιτών μας των οποίων τα αυτοκίνητα καταστράφηκαν, σπίτια υπέστησαν ζημιές στα μπαλκόνια και τις σκεπές τους, ενώ από τύχη δεν είχαμε και ανθρώπινα θύματα. Καμία απάντηση και εξήγηση δεν θα είναι αρκετή, καθώς τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αδιαφορία τους. Ντροπή τους!

Ζητούμε την άμεση παραίτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, ο οποίος γνώριζε το θέμα και δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!