Συγκεκριμένης εταιρείας τα κλαπέντα μηχανήματα από Βόλο, Λάρισα, Λαμία, σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ.
Σε δράση οργανωμένου κυκλώματος παραπέμπει το τριπλό «χτύπημα» σε ισάριθμα Νοσοκομεία, στη Θεσσαλία και την Φθιώτιδα, από όπου οι δράστες αφαίρεσαν ιατρικό εξοπλισμό, αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα στόχοι της σπείρας έγιναν το Νοσοκομείο του Βόλου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας στη Λάρισα και το Νοσοκομείο Λαμίας. Αξιοσημείωτο είναι δε, πως στόχος ήταν ιατρικά μηχανήματα συγκεκριμένης εταιρείας.
Και στις τρεις περιπτώσεις – που παραπέμπουν στην κλοπή που διαπράχθηκε πριν λίγες μέρες, στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στην Αθήνα – κλάπηκαν γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και βρογχοσκόπια.
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο του Βόλου είναι το πρώτο που έγινε γνωστό, στις 2 χθες το μεσημέρι, καθώς ο ένας εκ των δύο δραστών έγινε αντιληπτός από γιατρό – ακτινολόγο, κατά την ώρα διάπραξης της κλοπής, μέσα στο γαστρεντερολογικό ιατρείο,  χωρίς να καταστεί ωστόσο, δυνατή η αποτροπή ή η σύλληψή του. Έφυγε τρέχοντας από το παράθυρο που νωρίτερα είχε σπάσει για να εισέλθει στο ιατρείο, έχοντας τα δύο γαστροσκόπια σε σακ βουαγιάζ και με τη βοήθεια του συνεργού του που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου.
Τα δύο άλλα περιστατικά, σε Λάρισα και Λαμία, αποκαλύφθηκαν σήμερα το πρωί, αλλά θεωρείται ότι οι κλοπές διαπράχθηκαν επίσης, κατά τις μεσημεριανές ώρες χθες.
Από το μεν Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, ενώ από το Νοσοκομείο Λαμίας, δύο βρογχοσκόπια και δύο κολονοσκόπια. Όπως δήλωσε δε, στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Νέστορας Αντωνίου, στις αρμοδιότητες του οποίου εμπίπτουν και τα τρία Νοσοκομεία, η είσοδος στο Πανεπιστημιακό έγινε με αντικλείδι και δεν υπήρξε διάρρηξη, όπως στο Βόλο.
Οι εκτιμήσεις των Αρχών μετά τα επανειλημμένα και στοχευμένα αυτά χτυπήματα, είναι πως πρόκειται για σπείρα που κλέβει μηχανήματα από νοσοκομεία και τα βγάζει σε γειτονική χώρα. Εκτιμάται ότι οι δράστες έχουν ενημέρωση από άτομο ή άτομα που εργαζόταν για λογαριασμό κάποιας προμηθεύτριας εταιρείας στα νοσοκομεία. Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο τρόπος δράσης των «ποντικών», οι οποίοι  είναι πλήρως κατατοπισμένοι για το πού βρίσκονται τα μηχανήματα.

ert.gr