Με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λάρισα, στις 14 και 15 Σεπτέμβρη.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου  (φωτογραφία) ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, ότι "το φετινό Φεστιβάλ είναι ξεχωριστό, γιατί η συμπλήρωση των 100χρονων του Κόμματος και των 50χρονων της ΚΝΕ μάς γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Το Φεστιβάλ αποτελεί εδώ και δεκαετίες μια κορυφαία πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση  σε όλη τη χώρα και στη Λάρισα, φτιάχνεται με το μεράκι  και την εθελοντική δουλειά μελών, φίλων του κόμματος και της ΚΝΕ δεν έχει χορηγούς  εταιρίες και πολυεθνικές".
Ξεχωρίζουν από το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη
-    Η μεγάλη Πολιτική συγκέντρωση, στις 21:30, με Ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
-    Η μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τίτλο «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα… 44 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ».
-    Η συζήτηση με θέμα τα «Οι αναδιαρθρώσεις στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ, και η θέση του ΚΚΕ», με ομιλίτρια τη Ζωή Χαχάμη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη
-    Στις 20:30 η συζήτηση με θέμα «ΚΚΕ το πιο νέο Κόμμα, σταθερά 100 χρόνια, δίπλα στη νέα γενιά», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
-    Η παράσταση stand up Comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.
-    Το λαϊκό γλέντι με τίτλο «Τα δικά του τραγούδια καθώς και αγαπημένες επιλογές από το λαϊκό ρεπερτόριο», με τον Βαγγέλη Κορακάκη.