«Δεν θυμάμαι ποτέ, να γίνεται μια τέτοια συντονισμένη προσπάθεια παραποίησης της Ιστορίας, αμφισβήτησης και υποτίμησης των γεγονότων και φίμωσης τις Ιστορικής αλήθειας, όπως αυτή που γίνεται τον τελευταίο χρόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους φταίνε οι παρελάσεις, ο εκκλησιασμός και η προσευχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθούν να γκρεμίσουν τα θεμέλιά μας. Είναι αδιανόητο την Ποντιακή Γενοκτονία να την αναγνωρίζει όλος ο πλανήτης και να την αμφισβητεί ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας. Είναι αδιανόητο, κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να παρομοιάζουν την άνευ όρων υποθήκευση της Δημόσιας περιουσίας μας, με τα 400 χρόνια σκλαβιάς. 

Με τα παραπάνω λόγια, χαιρετώντας την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Ποντιακοί Σύλλογοι  Λάρισας, σχολίασε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, δηλώσεις Κυβερνητικών στελεχών. 

«Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας απομακρύνουν από τις αρχές, τις αξίες, τα ιδανικά  και  την Ιστορία μας, τόσο περισσότερο θα μας συσπειρώνουν γύρω από αυτά. Ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι ζωντανό κομμάτι ης Ιστορίας μας και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Να είστε περήφανοι για την καταγωγή σας και να συνεχίζετε να κρατάτε τη σημαία ψηλά. Συνεχίστε έτσι. Είμαστε δίπλα σας», κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής.