Με μια όμορφη γιορτή, γεμάτη συγκίνηση και εκπλήξεις, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας ολοκληρώθηκε  η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο” που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Για τρεις μήνες περίπου, 162 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν μαζί με τους γονείς τους την έκθεση με τις δημιουργίες τους: ζωγραφιές, κατασκευές, ποιήματα, φωτογραφίες και όλοι μαζί παρακολουθήσαμε μέσα από ένα βίντεο όμορφες στιγμές από τα εργαστήρια και τις δράσεις του καλοκαιριού.  Στο τέλος χαρίσαμε αναμνηστικά δώρα στους εμψυχωτές, τους εθελοντές και τα παιδιά και ανανεώσαμε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης  και η Εντεταλμένη Δ. Σύμβουλος για θέματα βιβλιοθηκών κα. Δέσποινα Αράπκουλε. Ευχαριστούμε θερμά γονείς και παιδιά που συμμετείχαν στην εκστρατεία και τους εθελοντές για την εξαιρετική συνεργασία.

Συντονίστρια καλοκαιρινής εκστρατείας: Χριστίνα Παπαδοπούλου

Εθελοντές: Μακρυγιάννη Ελπινίκη,  Παπαδοπούλου Αναστασία,  Βλαχοδήμου Ευπραξία,

Τσιαμπαλή Χρυσάνθη,  Γκόλαντα Δήμητρα,  Μαρτζέλης Ευθύμης,  Καραμαλίγκα Ζωή, Μακρής Αθανάσιος, Τσικρίκη Σταυρούλα,  Εύη Γίτσα, Μπάγιος Ιωάννης,  Μανούσου Αγγελική,  Ραποτίκα Παρασκευή, Τσουπλάκης Ευστάθιος, Ντάβαρος Ιωάννης, Κατσόγιαννος Θωμάς, Χαϊνταρλής Βασίλης, Χουϊνάβας Ιωάννης, Ασαλουμίδου Αντωνία, Γκαργκάνα Σουλτάνα, Μπαξεβάνου Σταυρούλα, Βάρσου Πολυτίμη, Βράκα Γεωργία, Βράκα Αλεξάνδρα,  Πατρίκαλος Δημήτρης, Πατρίκαλου Καλλιόπη, Γελαντζοπούλου Ειρήνη, Γελαντζοπούλου Δήμητρα, Αγγέλη Ελένη-Μαρία,  Στύλα Αγγελική, Τσέλιου Παρασκευή.