Πράξη έγινε σήμερα η συμφωνία του Δήμου Λαρισαίων με την Greenpeace για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 10 KW το οποίο θα καλύπτει τις ηλεκτροδοτικές ανάγκες του Ροδοπούλειου, όπου λετουργεί δημοτικός παδικός σταθμός.
Τα φωτοβολταϊκά έχουν τοποθετηθεί στη στέγη του 4ου Γυνασίου Λάρισας και το γεγονός αυτό έχει τη σημασία και την ιδιαιτερότητα του, καθώς για πρώτη φορά η χωοροθέτηση γίνεται σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που θα καταναλώνει την ενέργεια.
Σήμερα στο 4ο Γυμνάσιο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και στελέχη της Grennpeace.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό ο Δήμος σκοπεύει στο προσεχές μέλλον να εγκαταστήσει φωτολταϊκά συστήματα μεγαλύτερης ισχύος(200ΚW), προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των Κοινωνικών του Δομών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στο πλαίσιο δράσεων που θα κάνουν τη Λάρισα, Πράσινη Πόλη.
Μεγάλος στόχος, ο οποίος θα δώσει στη Λάρισα πανευρωπαική πρωτιά, είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, μέσω ανάλογων δράσεων. Δηλαδή η δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ικανού να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες αδύναμων οικονομικών πολιτών.

ert.gr