Σε ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

"Στην πολύπαθη περιοχή του Τυρνάβου, συνεχίζονται περιβαλλοντικά προβλήματα και υγειονομικές απειλές.

Είναι γνωστές οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες περιβαλλοντικές βλάβες και υγειονομικές απειλές στην περιοχή του Τυρνάβου. Κατ’ επανάληψη έχουν παρατηρηθεί και επισημανθεί απόπειρες παράνομης απόρριψης, κυρίως στον Τιταρήσιο ποταμό, ο οποίος καταλήγει στον Πηνειό, όμως οι απορρίψεις δεν περιορίζονται μόνο εκεί, αλλά επεκτείνονται, δυστυχώς και σε πολλά άλλα σημεία, κυρίως σε αρδευτικά κανάλια και τάφρους.

Πρόσφατα εντοπίστηκε μαζική απόρριψη νεκρών προβάτων κοντά στην περιοχή με την ονομασία «Πεδίο Βολής».

Επιθεωρήσαμε το σημείο όπου συντελέστηκε το περιβαλλοντικό και υγειονομικό αυτό έγκλημα και εντοπίσαμε τα εναπομείναντα ίχνη.

Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να δημοσιοποιηθούν αυτά τα φαινόμενα, με στόχο να βρεθούν τρόποι για τον εντοπισμό παραβατών και από τα ενώτια των ζώων και να αντιμετωπιστεί η ανευθυνότητα όσων προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, αλλά και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες αναλογούν στην οικεία Δημοτική Αρχή και να τερματιστούν οι ολιγωρίες των υπολοίπων αυτοδιοικητικών και δημοσίων αρχών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αναφορικά με το περιστατικό που αναδεικνύουμε, ο οικείος Δήμος αντί να μεριμνήσει για την εφαρμογή μιας ορθής περισυλλογής,προχώρησε σε μια επί τόπου επιχωμάτωση των νεκρών ζώων, απλά σκεπάζοντάς τα, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, την υγεία του ζωικού κεφαλαίου και για την πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Αντίστοιχες βάρβαρες πρακτικές φημολογείται ότι ακολουθούνται και σε άλλα σημεία, κάτι που σκοπεύουμε να διερευνήσουμε.

Οι ιδιοκτήτες αντί να τηρήσουν τα προβλεπόμενα, ώστε να διασφαλιστούν, πρωτίστως και προληπτικά οι προϋποθέσεις ευζωίας, αλλά και η ορθή διαχείριση τέτοιων περιστατικών,απαλλάσσονται, απλά, πετώντας τα νεκρά ζώα όπου βολευτούν.

Ο οικείος Δήμος παρεμβαίνει με αντίστοιχο τρόπο και οι λοιπές υπηρεσίες, εν προκειμένω η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν έχει θέσει, ακόμη, σε ισχύ το προβλεπόμενο πρόγραμμα περισυλλογής.

Θεωρούμε ότι έχει ξεπεραστεί κάθε όριο με τα ζητήματα κακομεταχείρισης, καθώς και αντίστοιχες αυθαιρεσίες, παρανομίες και ολιγωρίες και τους καλούμε όλους/ες να συνετιστούν, επιτέλους, και να λειτουργήσουν στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας και ορθής κρατικής λειτουργίας, ώστε να διαφυλαχθείκαι να αξιοποιηθεί το περιβάλλον, προστατεύοντας τα δικαιώματα των ζώων και διασφαλίζονταςμια βιώσιμη κοινωνική ευημερία."