Συνεχίζονται οι εξορμήσεις για τους μικρούς μας φίλους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη», που υλοποιείται στο 11ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης καθώς και στο Πνευματικό Κέντρο Σ. Ζιαζιά στη Χαραυγή. 

Με αισιοδοξία και καλή διάθεση, ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, συνοδευόμενα από τις υπεύθυνες παιδαγωγούς, με προορισμό το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο της Λάρισας. 

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου και ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη  κ. Καλοκαιρινού Φ. για τα εκθέματα και την ιστορία του. Αμέσως μετά, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια ρόλων, ξεκίνησαν την ξενάγηση, όπου ανέδειξαν τη σπουδαιότητα και τη σημασία του για την περιοχή μας. Γιατί ένα παιδί να επισκεφτεί ένα Μουσείο; για να γνωρίσει από κοντά την ιστορία της περιοχής του; για να δει με τα δικά του μάτια τις φορεσιές και τα κοσμήματα των παππούδων και των γιαγιάδων του; για να εξοικειωθεί με τη διαφορετικότητα και την απλότητα της οικίας και της καθημερινής ζωής των προγόνων του;

Στο Μουσείο φιλοξενούνται σήμερα αντικείμενα παραδοσιακού και αστικού βίου, αγροτικής καλλιέργειας, κτηνοτροφίας, κεραμικής, κοσμικής και εκκλησιαστικής αργυροχρυσοχοΐας, χαλκοτεχνίας, υφαντικής, σταμπωτά, κεντήματα, ξυλόγλυπτα, χαρακτικά, εικαστικά έργα, βιβλιοθήκη λαογραφικού και τοπικού ενδιαφέροντος, καθώς και πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό αρχείο. 

Στη συνέχεια τα παιδιά  μαζί με τις υπευθύνους κ.κ. Γρηγοριάδου Κ, Χριστοφόρου Θ., Αναγνωστοπούλου Μ., Δαλαβίκα Μ. και τη γυμνάστρια κ. Κατή Μ., πέρασαν στο χώρο του εργαστηρίου, όπου αποτύπωσαν με φαντασία και δημιουργικότητα όλα όσα είχαν επισκεφθεί.