Οι σχολές γονέων είναι μια επιτυχημένη δράση που εντάσσεται πια στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων και τη συνεργασία κάποιων από τους πιο σημαντικούς φορείς και δομές της πόλης.
Μεταξύ αυτών συμμετέχουν ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαρισαίων, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας- ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με τον συντονισμό και την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.
Με την έναρξη των Σχολών Γονέων κατά τη φετινή σχολική χρονιά το δίκτυο φορέων ενισχύεται με την συμμετοχή δυο σημαντικών επιστημονικών συλλόγων της πόλης μας: το Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών – παράρτημα Λάρισας και το Σύλλογο Κοινωνιολόγων Λάρισας.
Οι δυο φορείς, εκπροσωπούμενοι από τους Προέδρους τους,  ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κο Δημήτριο Δεληγιάννη. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ο Πρόεδρος του ΣΚΛΕ Λάρισας κος Καρτσαφλέκης και ο Πρόεδρος Κοινωνιολόγων Λάρισας κος Πουτσιάκας, επισφράγισαν τη συμμετοχή κοινωνικών επιστημόνων των Συλλόγων τους στο επιστημονικό δυναμικό των «Σχολών Γονέων».
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά υλοποιήθηκαν 12 ομάδες γονέων ενώ προγραμματίζεται η έναρξη νέων, αυξημένων σε αριθμό, τμημάτων προς ικανοποίηση του μεγάλου ενδιαφέροντος των γονέων.