Μαθητές της Γ΄ τάξης του 13ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν τους εργαστηριακούς και υπαίθριους χώρους του Ινστιτούτου σήμερα το πρωί (Παρασκευή 21/10/2016) και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για την τωρινή ερευνητική δραστηριότητα, την ιστορία της γεωργικής έρευνας και πως σχεδιάζεται και πραγματοποιείται, από τους ερευνητές του. 

    Στη διάρκεια της ξενάγησης τους οργανωμένοι σε ομάδες εργασίας, κατέγραψαν γενικές πληροφορίες και ερευνητικά στοιχεία, εντόπισαν την μεθοδολογία συγκεκριμένης έρευνας και φωτογράφησαν υλικά, εργαλεία, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, πειραματικά τεμάχια και τους πρωταγωνιστές –ερευνητές, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό εν δράσει- σε ποικίλα στιγμιότυπα! 

    Μάλιστα, λίγο πριν την αναχώρηση, είχαν την μοναδική εμπειρία να βρεθούν στον πειραματικό αγρό, νιώθοντας προς στιγμή και  οι ίδιοι ερευνητές!

    Το υλικό που συγκεντρώθηκε θα το επεξεργαστούν τα μέλη των ομάδων το αμέσως επόμενο διάστημα στο σχολείο, για τις ανάγκες υλοποίησης σχετικού project (μορφές -διαδικασία έρευνας), και  στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού αντικειμένου της σχολικής τεχνολογίας (έρευνα και πειραματισμός), θα το παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους.      

     Μαθητές και συνοδοί καθηγητές συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους υπευθύνους, για την μοναδική εμπειρία.