Στις 15 Μαϊου  εορτάζει ο πολιούχο, Αγιος Αχίλλιος ο Μυροβλύτης και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Του στην Λάρισα.Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2017
7.00 μ.μ.: Όρθρος και η θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεσοπεντηκοστής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2017
8.00 μ.μ.: Αρχιερατικός Εσπερινός  και οι Χαιρετισμοί του Αγίου Αχιλλίου μπροστά στη λάρνακα του αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ 2017
7.00 μ.μ.: Αναστάσιμος και Προεόρτιος Εσπερινός του Αγίου και εν συνεχεία το Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου, ενώπιον της ιεράς λάρνακας του Αγίου Αχιλλίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2017
7.00 π.μ.: Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος
7.30 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Αγίου Αχιλλίου, μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
10.15 μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία, στην οποία θα ψάλλει η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος» υπό την διεύθυνση του Σχολάρχου αυτής κ.Ηλιού Παπαδόπουλου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΪΟΥ 2017
7.00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο.
Λιτάνευση των χαριτοβρύτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου στην Κεντρική Πλατεία, όπου θα τελεστεί αρτοκλασία από την εορτάζουσα Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Λάρισας και τον εορτάζοντα Εμπορικό Σύλλογο.
8.00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα είναι ανοικτή η λάρνακα των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου.