Η πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα σχολεία, που «χτυπήθηκαν» από τον σεισμό του Μαρτίου, απασχόλησε χθες σύσκεψη των αρμόδιων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Λαρισαίων.

Με τον χρόνο να πιέζει, για την άμεση ολοκλήρωσή τους, πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, και με το μεγαλύτερο ποσοστό των εργασιών να προχωρά βάσει χρονοδιαγραμμάτων, η συζήτηση που αναπτύχθηκε εστίασε και σε απρόοπτα προβλήματα, τα οποία εμφανίστηκαν στην πορεία και βγάζουν εκτός αρχικού σχεδιασμού τον χρόνο περάτωσής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καλά νέα είναι πως θα λειτουργήσουν κανονικά το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας (ΕΠΑΛ) και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στις 13 Σεπτεμβρίου, στα οποία άλλωστε είχε δώσει προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή.

Όλες οι σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο και οι εργασίες προχώρησαν ταχύτατα.

Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης, ήδη έχουν εγκατασταθεί προκατασκευασμένες αίθουσες στον αύλειο χώρο, ώστε οι μαθητές/-τριες του σχολείου να ξεκινήσουν κανονικά και σε μόνιμη πρωινή βάρδια τη σχολική χρονιά.

Τα άσχημα νέα είναι ότι οι φθορές που παρατηρήθηκαν κατά την πορεία των εργασιών στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, ήταν πολύ πιο σοβαρές από αυτές της κατηγορίας Β, όπου τις είχε κατατάξει κλιμάκιο της Υπηρεσίας «Κτιριακές  ποδομές» (ΚΤΥΠ Α.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών

Λένα Κισσάβου Ελευθερία