Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα Δευτέρα 14  Ιανουαρίου 2019 στις 11:30 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας  εκπαιδευτικοί του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ». Στη συνάντηση  με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης  Θεσσαλίας  κα. Ελένη Αναστασοπούλου ζήτησαν την απόσυρση του συστήματος  διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν  τον αγώνα για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών  εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του Κλάδου.
Επίσης, ζητούν, την άμεση απόσυρση  του νομοσχέδιου του συστήματος  διορισμών που κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση  η πολιτική ηγεσία του  Υπουργείο Παιδείας, το οποίο, όπως υποστηρίζουν,  «ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας, καλλιεργώντας, τελικά, τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των εκπαιδευτικών.
Το σύστημα που ανακοινώθηκε δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας».

ert.gr