Η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αναστασία Γκίκα συναντήθηκε με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ε.Λ.Μ.Ε. νομού Λάρισας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων. Κούμας».

Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν από τους εκπαιδευτικούς, πάγια αιτήματα του κλάδου, καθώς και θέματα που ταλανίζουν το χώρο της εκπαίδευσης την τρέχουσα σχολική χρονιά και άκουσαν από τη Γραμματέα, τις θέσεις του Υπουργείου.

Τέλος, δόθηκε κι ένα υπόμνημα στη Γραμματέα, με κυρίαρχα θέματα τους διορισμούς, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών.

Μεταξύ άλλων τέθηκαν με έμφαση, αιτήματα όπως η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να μη χάνουν μαθήματα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ), η ολοκλήρωση των ενδοπεριφερειακών αποσπάσεων να γίνεται, πριν τη νέα φάση προσλήψεων αναπληρωτών, η ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και λόγους υγείας.