Η Δημοτική Επιτροπή των ΑΝΕΛ Λάρισας σε ανακοίνωσή της για την εορτή της 25ης Μαρτίου αναφέρει τα εξής:
«Ημέρα σύμβολο η 25η Μαρτίου για τον Ελληνισμό, που γιορτάζει τη χαρμόσυνη είδηση, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Παλιγγενεσία, μέσω του Αγώνα των Ελλήνων απέναντι στον Τουρκικό ζυγό, «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα του Ελληνισμού και την αδιάκοπη συνέχειά του από την αρχαιότητα και στο διηνεκές. Ο Ιερός Αγώνας των εξεγερμένων Ελλήνων, φάρος που οδηγεί τις επόμενες γενιές, δείχνει το δρόμο για τη Λευτεριά . Αντλώντας δύναμη και θάρρος και παίρνοντας διδάγματα από εκείνους, εμείς οι νέοι φέρουμε  το φορτίο να συνεχίσουμε σε αυτά τα χνάρια και να αγωνιζόμαστε σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, εκπληρώνοντας το χρέος μας και τηρώντας τις ιερές παραδόσεις που εξυψώνουν την Εθνική και Θρησκευτική μας συνείδηση.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας πάντα  έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση να διασφαλίσουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας αλλά και σε καιρό ειρήνης οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες να προσφέρουν στο κοινωνικό έργο που το Έθνος έχει υποχρέωση και κατά παράδοση προσφέρει».