Τις βασικές θέσεις του συνδυασμού για τις περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στο πλαίσιο εκδήλωσης. Παράλληλα ανακοίνωσε και τους 23 πρώτους υποψήφιους στην Π.Ε. Λάρισας.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «η Ελλάδα και η Θεσσαλία έχουν μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, καλές εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες, μεγάλη μηχανοποίηση της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής και τεχνογνωσία των αγροτών. Μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις διατροφικές ανάγκες του λαού με φθηνά και υγιεινά προϊόντα και να παράγει πρώτες ύλες για τη βιομηχανία και έτσι να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και να κάνει εξαγωγές.
Μια λύση υπάρχει. Να κοινωνικοποιηθούν όλες οι παραγωγικές μονάδες, να φύγουν από τη μέση τα καρτέλ στην παραγωγή τροφίμων και οι μεγαλέμποροι.»
Υποψήφιοι στην Π.Ε. Λάρισας
1.    ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - Γιατρός Παθολόγος Ογκολόγος στο Γ.Ν Λάρισας Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί στο Μελισοχώρι-Λάρισας. Είναι διδάκτωρ στο Α.Π.Θ, Συντονιστής Διευθυντής Ε.Σ.Υ Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας Γ.Ν Λάρισας, Διευθυντής Τομέα Παθολογίας Γ.Ν Λάρισας. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Ν. Λάρισας.
2.    ΑΡΖΟΜΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Ασχολείται επαγγελματικά με την διαφήμιση, το marketing, την ασφάλεια προσώπων και υποδομών, αλλά και με την μεταπώληση ενέργειας. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία, management. Συμμετείχε ως αιρετός σε διάφορες επαγγελματικές ενώσεις και σωματεία.
3.    ΒΑΛΩΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Οικοδόμος. Γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στη Γιάννουλη-Λάρισας. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας, Οργανωτικός Γραμματέας του Δ.Σ του ΕΚΝΛ και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.                               
4.    ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΑ - Υπάλληλος του ΚΕΛΠΝΟ. Γεννήθηκε στην Κρήτη και κατοικεί στη Γιάννουλη-Λάρισας. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπάλληλων Ν. Λάρισας, Αναπληρώτρια Γραμματέας του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Μέλος του Δ.Σ  της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
5.    ΖΑΜΠΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Αγρότης. Γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στη Χαρά-Λάρισας. Είναι μέλος του Δ.Σ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας.
6.    ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΙΛΕΝΑ) – Βοηθός φαρμακείου, επικοινωνιολόγος/δημοσιογράφος. Εργάστηκε σε τοπικά ΜΜΕ (ραδιόφωνο, εφημερίδα). Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα, εργάζεται στη Χάλκη. Είναι μέλος της Ε.Ε του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου-Καλυντικών Ν. Λάρισας. Απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου, τελειόφοιτη Τμήματος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διπλωματούχος Βοηθός Φαρμακείου 1ου ΔΙΕΚ Λάρισας.
7.    ΙΩΑΝΝΟΥ-ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ – Γιατρός Παθολογοανατόμος στο ΠΠΝΛ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Φάρσαλα, σήμερα κατοικεί στη Λάρισα. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο, στα νοσήματα του λεμφικού & αιμοποιητικού συστήματος. Μέλος της συντακτικής επιτροπής και επιστημονικός κριτής δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Πρόεδρος της Εταιρείας Αιμο-παθολογοανατόμων Ελλάδας και μέλος δύο ευρωπαϊκών επιστημονικών ιατρικών εταιρειών.
8.    ΚΑΡΥΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ - Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.                       
9.    ΚΑΨΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Γεωπόνος εκτιμητής στον ΕΛΓΑ Λάρισας. Γεννήθηκε στην Συκέα Ελασσόνας και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι μέλος του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΑ. Είναι μέλος του Δευτεροβάθμιου Υπηρεσιακού-Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΛ.Γ.Α.
10.    ΚΟΥΜΑΝΤΖΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – Συνταξιούχος Οικοδόμος. Γεννήθηκε στη Βερδικούσια και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας και μέλος του Γ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Διετέλεσε επι χρόνια μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας.
11.    ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΑΡΙΣ – Υπάλληλος στη γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ. Γεννήθηκε στη Δολίχη Ελασσόνας και κατοικεί στη Φαλάνη. Είναι Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Ν. Λάρισας και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών. Υπήρξε παλιότερα υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννουλης-Φαλάνης και δημοτικός σύμβουλος, μέλος Δ.Σ διαφόρων φορέων.  
12.    ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – Ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο γεωργικών μηχανημάτων και της εστίασης. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής. Γεννήθηκε και κατοικεί στον Τύρναβο. Διετέλεσε πρόεδρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Τυρνάβου.                                                   
13.    ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – Συνταξιούχος Γεωπόνος. Γεννήθηκε στη Λάρισα, μεγάλωσε στα Φάρσαλα και στη Λάρισα. Εργάστηκε στον Συνεταιρισμό Ομαδικού Αμπελώνα Δαμασίου και ως προϊστάμενος στο περιφερειακό γραφείο του Κεντρικού Φορέα εξαγωγών φρούτων ΑΓΡΕΞ. Επι χρόνια διατηρούσε επιχείρηση αρδευτικών ειδών και βιοτεχνία γεωργικών μηχανημάτων. Υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΔΗΚΚΙ. Υπήρξε δυο φορές υποψήφιος νομάρχης και νομαρχιακός σύμβουλος Λάρισας με την στήριξη ΚΚΕ-ΔΗΚΚΙ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων και Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας.
14.    ΜΠΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Γεννήθηκε στην Όσσα-Λάρισας και κατοικεί στη Λάρισα. Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, του Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Λάρισας, «Κωνσταντίνος Κούμας» και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου γυμνασίου Λάρισας. Υποψήφιος Δήμαρχος Τεμπών με την Λαική Συσπείρωση το 2010 & 2014 και Δημοτικός Σύμβουλος έως σήμερα.
15.    ΝΟΥΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Οικοδόμος. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Τσαριτσάνη. Είναι Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ελασσόνας. Αγωνίζεται ως τερματοφύλακας στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ποδοσφαιρική ομάδα Γ’ Εθνικής.
16.    ΟΥΝΤΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΗ (ΛΙΤΣΑ) - Συνταξιούχος εκπαιδευτικός γαλλικής φιλολογίας. Διετέλεσε παλιότερα Δημοτική Σύμβουλος Λάρισας, πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λάρισας.
17.    ΠΑΚΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ – Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο εμπόριο στην Ελασσόνα, όπου κατοικεί. Είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Ελασσόνας και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Μικρασιατών επαρχίας Ελασσόνας.
18.    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ – Αγρότης. Γεννήθηκε και κατοικεί στον Αμπελώνα. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Αμπελώνα.                                    
19.    ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ - Συνταξιούχος εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Λάρισα. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και μέλος του Εθνικού Συμβούλιου της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Διετέλεσε επι χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και μέλος του Δ.Σ της ΟΓΕ.
20.    ΣΙΜΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ – Μηχανολόγος/Μηχανικός Τ.Ε. Πτυχιούχος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Σήμερα διδάσκει Κλασική Κιθάρα στις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λάρισας. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.                                 
21.    ΣΙΜΟΥ ΜΑΡΙΑ – Συνταξιούχος Λογίστρια. Γεννήθηκε στην Μελιβοία και κατοικεί στο Μεταξοχώρι Αγιάς. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Λογιστών Ν. Λάρισας.                                    
22.    ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΗ  ΜΑΡΙΑΝΘΗ – Πτυχιούχος του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αυτοαπασχολούμενη σήμερα στον κλάδο του εμπορίου και μουσικός. Γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Είναι μέλος του Συμβούλιου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
23.    ΧΑΤΖΗΤΑΚΗ-ΓΡΑΜΟΥΣΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ – Ιατρός Βιοπαθολόγος. Συντονίστρια Διευθύντρια Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Λάρισας. Διευθύντρια Εργασιακού Τομέα του Γ.Ν. Λάρισας. Εχει 33 χρόνια προσφοράς στην υπόθεση της αφύπνισης της συνείδησης των πολιτών για την ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας.