Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας εξέδωσε οδηγίες προς τους γονείς σχετικά με τις επισκέψεις στα ιατρεία και τους εμβολιασμούς.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί γονείς,
στο πλαίσιο της προσπάθειας του περιορισμού της εξάπλωσης του κορονο'ι΄ού οφείλουμε να λάβουμε προληπτικά μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των παιδιατρικών ιατρείων και που αποσκοπούν στην ασφάλεια των μικρών μας ασθενών και των οικογενειών τους.

1) Οι επισκέψεις στα Ιατρεία να γίνονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Να τηρείται αυστηρά η ώρα των ραντεβού ( όχι προσέλευση νωρίτερα ή αργότερα) για να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός.

2) Τα παιδιά να μην συνοδεύονται από ενήλικες με ύποπτα συμπτώματα. Να συνοδεύονται από ένα (1) μόνο συνοδό. Παιδιά (αδελφάκια) να μην έρχονται ως συνοδοί στο Ιατρείο.

3) Συστήνεται η χρήση μάσκας και η τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής κατά την είσοδο και την έξοδο από το Ιατρείο, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες των επιστημονικών οργάνων και της πολιτείας.

4) Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών μέχρι την ηλικία των 2 ετών σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Αναμνηστικές δόσεις συστήνεται να προγραμματίζονται κατόπιν επικοινωνίας με τον θεράποντα παιδίατρο.

5) Παιδιά με ήπια συμπτώματα να παραμένουν στα σπίτια τους και να επικοινωνούν  τηλεφωνικά με τον θεράποντα ιατρό τους.

Ο Ιδιώτης παιδίατρος θα στέκεται πάντα δίπλα στην ελληνική οικογένεια για να τη στηρίζει σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Ακολουθούμε τις οδηγίες των ιατρών και της πολιτείας.

" Πλένουμε τα χέρια μας. Φοράμε μάσκα. Μένουμε σπίτι "