«Διαβάζω τις τελευταίες μέρες ότι η κυβέρνηση ενοχλείται από τους προπηλακισμούς βουλευτών της Συγκυβέρνησης. Καλώς τα, τα παιδιά! Όταν συμπτύξατε μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία των‘‘αγανακτισμένων’’, δεν είχατε τέτοιες ευαισθησίες.

Όταν στελέχη σας μιλούσαν για κρεμάλες και για γερμανοτσολιάδες, δεν είχατε τέτοιες ευαισθησίες. Όταν ο κυβερνητικός σας εταίρος καλούσε τον λαό σε λιντσαρίσματα, δεν είχατε τέτοιες ευαισθησίες. Τα υπέστημεν όλα αυτά και προσωπικά σε παρουσίαση βιβλίου μου στη Λάρισα με πρωταγωνιστές στελέχη σας. Εσείς εκθρέψατε το τέρας του λαϊκισμού και τώρα, που σας δαγκώνει, φωνασκείτε.».

Τα παραπάνω τόνισε οαναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του για την έξαρση της εγκληματικότητας.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του εγκάλεσε τοναναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΝίκοΤόσκα, διότι ήλθε στη Βουλή να απαντήσει για τα Εξάρχεια μετά από επτά εβδομάδες.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Πιστεύαμε ότι είχατε αλλεργία στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, όμως, δεν είναι πάρεργο. Είναι υποχρέωσή σας να έρχεστε και να απολογείστε στην Εθνική Αντιπροσωπεία για τα έργα και τις ημέρες σας, όσο δυσάρεστο κι αν σας είναι αυτό. Εύλογα αποφεύγετε τη Βουλή, καθώς η έξαρση της εγκληματικότητας αναδεικνύεται σε αχίλλειο πτέρνα της Κυβέρνησής σας.

Η εγκληματικότητα, κυριολεκτικά, σε κάθε γωνιά της χώρας “χτυπάει κόκκινο”. Οι νησίδες της ανομίας διευρύνονται και επεκτείνονται. Τρεισήμισι χρόνια τώρα, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις σας ζητούμε μετ’ επιτάσεως να λάβετε μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο κέντρο της Αθήνας. Επιμένουμε να εφαρμοστεί παντού και για όλους ο νόμος, χωρίς εξαιρέσεις. Επισημαίνουμε ότι το κράτος έχει αποσύρει τη δικαιοδοσία του από το κέντρο της πρωτεύουσας».
Για τους κατοίκους των Εξαρχείων το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους. Φοβούνται για τη ζωή τους. Ό,τι έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου υπάρχει, καταγγέλλουν ότι λαμβάνει χώρα στα Εξάρχεια.

Δολοφονίες, ληστείες, κλοπές, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λαθραίων τσιγάρων, εμπρησμοί σε μαγαζιά, σούπερμάρκετ, κατοικίες, δράση συμμοριών, επιθέσεις με μολότοφ, βανδαλισμοί σε πολυκατοικίες, καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων, πορνεία, προστασία σε καταστήματα, χρήση ναρκωτικών σε πλατείες και εισόδους πολυκατοικιών, τοξικές αναθυμιάσεις από καμένους κάδους, ανεξέλεγκτη δράση Ελλήνων και αλλοδαπών που δηλώνουν αλληλέγγυοι και συμπεριφέρονται ως κατακτητές της περιοχής».
Ο κ. Χαρακόπουλος ρώτησε τον κ.Τόσκα αν κοιμάταιμε ήσυχη τη συνείδησή του,«όπως δήλωσε ο πρώην συνάδελφός σας, ο κ. Παρασκευόπουλος.Ως ένα βαθμό, κύριε Υπουργέ, έχετε την κατανόησή μου, διότι πραγματικά στο έργο της Αστυνομίας βάζουν εμπόδια οι συναρμόδιοι σας υπουργοί. Με τον νόμοΓαβρόγλουεπανήλθε το άσυλο της ανομίας στα πανεπιστήμια.

Οι μπαχαλάκηδες, που χτυπούν, καταφεύγουν στο Πανεπιστήμιο, όπου έχουν, βεβαίως, άσυλο, όπου η Αστυνομία δεν μπορεί να εισέλθει για να συλλάβει αυτά ταπαραβατικά στοιχεία.Με τον νόμο Παρασκευόπουλου χιλιάδεςκακοποιοί έχουν βγει από τις φυλακές και συμβάλλουν και πάλι στην έξαρση, στην ανακύκλωση της εγκληματικότητας.

Πόσες φορές ένας αστυνομικός να συλλάβει τον ίδιο κακοποιό; Πρέπει, όμως, να αντιληφθείτε ότι δεν μπορεί να είστε απαθείς σε αυτή την κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, καθώς είναι πια εμφανείς οι διασυνδέσεις του αναρχικού χώρου, τωνμπαχαλάκηδων”,με την τρομοκρατία».