Στις εκδηλώσεις για την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού συμμετείχε και το 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας. Οι εκπαιδευόμενοι συζήτησαν και συμφώνησαν ότι ο αθλητισμός είναι ανθρώπινο δικαίωμα και ότι παραμένουν ζωντανές οι αξίες του σεβασμού και της αποδοχής των ατομικών διαφορών καθώς και της "ενδυνάμωσης" και κοινωνικής υποστήριξης.
Στη συνέχεια μίλησε για την αξία του υγιούς αθλητισμού και της άμυλας, αλλά και του πρωταθλητισμού ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Θωμάς Κυπαρίσσης. Ο επιθετικός που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Α' Εθνική με τις φανέλες του Πιερικού, της Ξάνθης, του Άρη Θεσσαλονίκης, του ΠΑΣ Γιάννινα και της Λάρισας μίλησε με τους εκπαιδευόμενους για την άσκηση των αθλητών, για το πόσο βλάπτουν οι εξαρτήσεις τον αθλητισμό, αλλά και πόσο βοηθάει η διατροφή τον πρωταθλητισμό.
Οι εκπαιδευόμενοι ζήτησαν συμβουλές για την άσκηση και τη λήψη διάφορων ουσιών που βελτιώνουν επιδόσεις και μυική γράμμωση. Ο κ. Κυπαρίσσης τους είπε να περιοριστούν στη διαμόρφωση σωστού διατροφολογίου και ν' αποφύγουν παρεμβάσεις που σε βάθους χρόνου βλάπτουν τους μύες. Στο τέλος, οι συζητήσεις στράφηκαν στο ποδόσφαιρο, στις μεγάλες στιγμές της καριέρας του και στη άποψή του για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.