Το Τμήμα Αλληλεγγύης και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του «χαιρετίζει την σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία αποφυλακίζεται για λόγους υγείας η 53χρονη καθαρίστρια, η οποία είχε φυλακιστεί μετά την καταδίκη της σε 10ετή κάθειρξη για πλαστογραφία του απολυτηρίου δημοτικού.
Βέβαια, η Δικαιοσύνη έπραξε το αυτονόητο μετά την κατακραυγή που ξεσήκωσε η προηγούμενη απόφαση της, η οποία κρίθηκε σχεδόν ομόφωνα απάνθρωπη και προκάλεσε ένα πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης προς την καθαρίστρια.
Επρόκειτο για μία απόφαση με την οποία η Δικαιοσύνη επέλεγε να εξαντλήσει την αυστηρότητά της, επιβάλλοντας σε μία σκληρά εργαζόμενη για την επιβίωση της ίδιας και της οικογένειάς της ποινή δεκαετούς κάθειρξης. Ήταν παράλληλα ένα ακόμα κρούσμα μιας μόνιμης παθογένειας της ποινικής δικαιοσύνης.
Θεωρούμε ότι με τη σημερινή απόφαση διορθώνεται μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας εργαζόμενης γυναίκας που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν.
Το Τμήμα Αλληλεγγύης & Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην εργαζόμενη καθαρίστρια, καθώς η υπόθεσή της αναμένεται να εκδικαστεί εκ νέου από τον Άρειο Πάγο.»