Aνακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας (παράρτημα Λάρισας) σχετικά με το  θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε επιχείρηση έξω από τον Αμπελώνα Λάρισας.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα (Το δεύτερο που προστέθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στο Ν. Λάρισας ) συνέβη την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 , με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργαζομένου.

Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι βρήκε τραγικό θάνατο εργάτης που καταπλακώθηκε από χώματα, σε επιχείρηση έξω από τον Αμπελώνα Λάρισας.

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον άμεσο απεγκλωβισμό του , όταν αυτό κατέστη δυνατόν, διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Το δυστύχημα συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ το άψυχο σώμα του εργάτη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων (παράρτημα Λάρισας ) εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του.

Για μια ακόμη φορά καταδεικνύετε η απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, στους τόπους δουλειάς και τις συνθήκες πίεσης που υπάρχουν.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αποδυναμώνει τις επιθεωρήσεις εργασίας δημιουργώντας προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ασυδοσία και επίθεση του κεφαλαίου και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να επαγρυπνούν και να παλέψουν για τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας καθώς και για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους κάθε στιγμή, γνωρίζοντας ότι οι αγώνες είναι μπροστά.

Ο ΣΤΥΕ, θα παρακολουθεί την πορεία της έρευνας του ατυχήματος καθώς και την απόδοση των ευθυνών.»