Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας τονίζει ότι τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία της πόλης. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 37ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, πιστό στο καταστατικό και στις αρχές του Συλλόγου μας, δηλώνει απερίφραστα πως τα παιδιά των προσφύγων από το Κουτσόχερο της Λάρισας, όπως όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα, την εθνική καταγωγή και τη θρησκεία τους είναι καλοδεχούμενα στα σχολεία της πόλης.
Θα βρεθούμε και εμείς την ημέρα έναρξης των μαθημάτωντων προσφυγόπουλων στα σχολεία και θα τα καλωσορίσουμε. Απομονώνουμε τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία και δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν χωράνε αυτές οι πρακτικές στο χώρο των σχολείων, γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στη γνώση.
Είμαστε γονείς και καταλαβαίνουμε πως μια παιδική ψυχή δεν μπορεί να αντέξει χωρίς παιχνίδι, χωρίς χαρά και αγάπη. Κανέναν παιδί δεν μπορεί να ζει στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτά τα παιδιά, χρειάζονται την στήριξη όλων μας, γιατί  έχουν βιώσει τη φρίκη του πολέμου, ξεριζώθηκαν μαζί με τους γονείς τους από τις πατρίδες στους και βρέθηκαν χωρίς την θέληση τους σε ξένα μέρη. 
Κανένας δεν επιλέγει να φύγει από την χώρα του, να διακινδυνεύσει την ζωή του χωρίς λόγο!. Κανένας γονιός δεν αντέχει να βλέπει παιδιά να ταλαιπωρούνται,  να  δακρύζουν,  να φοβούνται. Κανένας γονιός δεν αντέχει να βλέπει παιδιά να σκοτώνονται, να πεινάνε και να ξεψυχούν  στα παγωμένα νερά της θάλασσας.
Τα παιδιά αυτά  γνώρισαν από πολύ μικρή ηλικία τον πόνο και την δυστυχία.Πολλά από τα παιδιά, έχασαν τους αδελφάκια, τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους.Κάποια είδαν το σπίτι τους να γίνεται  ερείπιο,την παιδική χαρά της γειτονιάς τους να γίνεται σκόνη,και το σχολείο τους να γίνεται στόχος των ιμπεριαλιστών και των πολεμοκάπηλων. Δεν σιωπούμε! Στεκόμαστε δίπλα στο λαό της Συρίας και σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο την πείνα και την εκμετάλλευση.
Ανακοινώνουμε λοιπόν και αποφασίζουμε:
•    Δίνουμε το παρών κατά την ημέρα έναρξης των μαθημάτων, έξω από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, για να καλωσορίσουμε τα προσφυγόπουλα, μαζί με τους άλλους κοινωνικούς φορείς, τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς.
•    Ξεκινούμε το μάζεμα παιχνιδιών, αλλά και σχολικών ειδών για τα μωρά και τα νήπια που διαμένουν στο κέντρο προσφύγων στο Κουτσόχερο.
•    Σχεδιάζουμε πρόγραμμα δράσεων αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους".