Το πολυαναμενόμενο χιόνι στη Λάρισα, οτιδήποτε άλλο εκτός από χαρά προκάλεσε, το πρωί του Σαββάτου, στον λευκό αδέσποτο σκύλο που τριγυρνάει στους πεζόδρομους του κέντρου.

Παρά το παχύ τρίχωμα που διαθέτει, το κρύο τον περόνιασε και έδειχνε να τουρτουρίζει ενώ αργότερα φάνηκε ότι μάλλον είχε καιρό γεμίσει το στομάχι του.

Ο φύλακας στο κατάστημα της H&M, στην οδό Ρούσβελτ 4, έδειξε καλοσύνη και τον άφησε να εισέλθει στο εσωτερικό του μαγαζιού για να νοιώσει καλύτερα.

Το σκυλί επέλεξε αμέσως την καλύτερη γωνιά του μαγαζιού για να ξεκουραστεί. Πήγε και ξάπλωσε κάτω από τα κρεμασμένα φουλάρια (φωτό κάτω), προκαλώντας την στιγμιαία αμηχανία των υπαλλήλων έναντι των πελατών. Ουδείς όμως από τους παριστάμενος ζήτησε να τον απομακρύνουν. Ίσα ίσα κάποιοι τους παρότρυναν «αφήστε το σκυλί να ζεσταθεί». Κάπως έτσι το συμπαθές τετράποδο έγινε για αρκετή ώρα η μασκότ του χώρου. Σηκώθηκε από τα φουλάρια μόνο όταν διαπίστωσε ότι στην εξώπορτα του καταστήματος του είχαν ετοιμάσει ένα γεύμα για την περίσταση.

Εύγε στον φύλακα και στους υπαλλήλους. Τα H&Μ μπορεί να διαθέτουν άρτια Σουηδική οργάνωση αλλά στο κατάστημα της Λάρισας φανέρωσαν και φιλοζωικά αισθήματα μαζί με ελληνική φιλοξενία…

Κ.Τ.